Onze Netflix top 8

Onze Netflix top 8

Deze lijst en rangschikking wordt puur willekeurig opgemaakt en bevat simpelweg de films of series waarvan Movietalk meent, dat je deze absoluut gezien moet hebben.

Film: Mission: Impossible – Fallout

De beste actiefilm van 2018! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind, boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen). Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt Henry Cavill zich dan weer meteen tot een van de meeste legendarische figuren uit de hele reeks. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.

[videos file=”https://youtu.be/XiHiW4N7-bo” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Goodfellas

Onovertroffen gangsterklassieker van grootmeester Martin Scorsese. Robert De Niro, Ray Liotta, Lorraine Bracco. Allemaal spelen ze op een uitzonderlijk hoog niveau, maar het is Joe Pesci die met de film gaat lopen en helemaal terecht de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in de wacht sleepte. Scorsese opende zijn hele trukendoos. Dat levert een waanzinnig hilarische, maar ook snoeiharde maffiaprent op boordevol iconische scènes, brutale momenten, fantastische dialogen (“As far back as I can remember I always wanted to be a gangster”), onvergetelijke vertolkingen, machtige muzieknummers en een toenmalig record van het woord ‘fuck’ in één en dezelfde film. Zovele jaren later blijft het nog steeds een mysterie dat Goodfellas de duimen moest leggen voor Dances with Wolves tijdens de Oscars.

[videos file=”https://youtu.be/qo5jJpHtI1Y” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: La casa de Papel seizoen 4

Mja, deze serie heeft geen inleiding nodig hé? De Spaanse thrillerserie pakt traditiegetrouw snel uit met nieuwe afleveringen en de fans hebben ook deze keer niet echt lang moeten wachten op nieuwe bloedstollende avonturen van El Profesor en zijn bende. Maar deze keer wordt het levensgevaarlijk als het plan van de Professor barsten begint te vertonen en het team zowel binnen als buiten de Banco de España vijanden moet afweren. Zet je alvast schrap, want de trailer laat niets aan de verbeelding over: het wordt de grootste puinhoop ooit.

[videos file=”https://youtu.be/EWAV4m-2WJg” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Na het wereldwijde succes van Making a Murderer geldt Netflix als een soort instituut voor crimidocu’s. Met deze Tiger King heeft het opnieuw de jackpot te pakken. Straffer nog, deze waargebeurde docu schetst een verhaal dat zelfs Hollywood niet had kunnen verzinnen. Centraal staan twee figuren lijnrecht tegenover elkaar: Joe Exotic, eigenaar van een dierenpark met wilde dieren, en Carole Baskin, leider van de dierenrechtenclub Big Cat Rescue. In deze 7-delige docureeks beland je van de ene waanzinnige plotwending in de andere, verschijnt een palet van fantastische, maar krankjorume bijpersonages op het toneel en krijg je een mix van ‘murder, mayhem en madness’ te slikken. Een bingewatcher van formaat!

[videos file=”https://youtu.be/acTdxsoa428″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: F1: Drive to Survive

Lang zag het er naar uit dat de eerste F1-race van het seizoen in Australië gewoon zou doorgaan, maar Corona besliste daar dus anders over. Netflix stilt alvast de honger van elke fan van snelle, blitse bolides met deze lekker wegkijkende ‘behind the scenes’-reeks. Je moet zelfs geen liefhebber zijn van ronkende motoren en vuurspuwende uitlaten om te genieten van het wel en wee in de paddocks van de verschillende renstalen. Managers, teameigenaars en de rijders zelf laten zich helemaal gaan tijdens races, schuwen het drama niet en het haantjesgedrag vier hoogtij. Voor de snelle kijkers onder jullie heeft Netflix al een tweede seizoen gedropt.

[videos file=”https://youtu.be/wtJPe1ksS6E” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: The Revenant

Met grote voorsprong de beste film van 2016! Een klein vreugdekreetje kon ik toch niet bedwingen toen Leonardo DiCaprio eindelijk zijn langverwachte Oscar in de wacht sleepte. Maar The Revenant is veel meer dan de verbluffende vertolking van DiCaprio. De Mexicaanse regisseur Iñárritu – niet vies van een experimentje meer of minder – overtrof zichzelf nog maar eens met deze epische overlevingsthriller. Episch omwille van de waanzinnige mooie cinematografie, een aantal adembenemende scènes – de veldslag met de indianen, de aanval van de beer, de val met het paard –, verbluffende vertolkingen – ook Tom Hardy is ijzersterk – en natuurlijk omwille van de knettergekke draaiperiode die geteisterd werd door de klimaatopwarming, ontslagen bij de crew, ziektes, een budget dat op hol sloeg en logistieke nachtmerries. Geen Oscar voor Beste Film, maar Iñárritu won er wel zijn tweede opeenvolgende Oscar voor Beste Regie voor en DoP Lubezki zelfs zijn derde opeenvolgende Oscar!

[videos file=”https://youtu.be/IXxibD5DVzI” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Studio Ghibli catalogus

Disney en vooral Pixar was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor een resem werkelijk uitmuntende animatiefilms voor klein en groot. Maar ook in Japan maken ze fabelachtige animatiepareltjes. Daarvoor mogen we de animatiestudio Ghibli op een staande ovatie trakteren. Onze trouwe zetelpartner Netflix brengt zomaar niet één, maar de volledige Ghibli-catalogus naar hun streamingdienst. Dat levert uren kijkplezier op met animatieklassiekers als Spirited Away en My Neighbor Totoro van grootmeester Hayao Miyazaki, maar ook onbekendere pareltjes als Only Yesterday en The Tale of the Princess Kaguya. Ontdek ze allemaal!

[videos file=”https://youtu.be/qCgon52mp2M” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Ready Player One

Op VR-trip met Steven Spielberg. Wat gebeurt er als je in het brein van regisseur Steven Spielberg zou kunnen kijken? Dan krijg je een overdonderend spektakel als Ready Player One. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller die op zijn beurt een hommage is aan de films van Mr. Spielberg, dompelt de film je onder in een overvloed aan verwijzingen naar de popcultuur van de jaren 80, een duizelingwekkende beeldenstorm, waanzinnige CGI-spielerei en de coolste race sinds jaren in een Indiana Jones-achtig pixel-avontuur.

[videos file=”https://youtu.be/cSp1dM2Vj48″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Ontdek het volledige aanbod op Netflix

Jazzurri

Back to top