Onze Streamz+ top 9

Onze Streamz+ top 9

(laatste update 17 juni)

Deze lijst en rangschikking wordt puur willekeurig opgemaakt en bevat simpelweg de films of series waarvan Movietalk meent, dat je deze absoluut gezien moet hebben.

Film: Once Upon a Time in Hollywood

Een liefdesbrief van Quentin Tarantino aan Hollywood. Tarantino keert met Once Upon a Time in Hollywood terug naar het Los Angeles van 1969. Het Hollywood waar Tarantino mee opgroeide en waarvan zijn oeuvre doordrongen is. Tarantino zet je letterlijk in de auto en neemt je mee op een onvergetelijke trip naar een vervlogen tijd. De liefde druipt tijdens die momenten van het scherm. En als kers op de taart plaatst Tarantino daar nog eens twee absolute klasbakken als Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in. En op het einde volgt nog een stevig WTF-toetje.

[videos file=”https://youtu.be/ELeMaP8EPAA” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Portrait de la jeune fille en feu

De beste film van 2019? Het Franse Portrait de la Jeune Fille en Feu werd vorig jaar bedolven onder superlatieven, won op het Filmfestival van Cannes de prijs voor beste scenario en de Queer Palm D’Or en werd genomineerd voor een Golden Globe en BAFTA voor Beste Niet-Engelstalige Film. Portrait de la Jeune Fille en Feu is een intens, hartverscheurend portret van een ontluikende lesbische liefde. Een magistrale en onvergetelijke kijkervaring.

[videos file=”https://youtu.be/lp_NiS0sI6I” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Booksmart

Deze film wordt steevast in één adem genoemd met Superbad, maar deze tienerkomedie van Olivia Wilde – jawel, de actrice van TRON: Legacy en Vinyl maakt hier haar regiedebuut – overtreft die tienerkomedie op alle vlakken. Centraal staat het duo Kaitlyn Dever en Beanie Feldstein – de zus van Jonah Hill – die op het einde van hun middelbare school ontdekken dat ondanks al het harde studeren en zich onthouden van alle geneugten van de jeugd, hun vrome leventje niets extra’s heeft opgeleverd. Ook de fuifbeesten van de klas zijn immers toegelaten aan de Ivy League universiteiten. Het duo besluit de laatste nacht voor hun afstudeerceremonie eens stevig de bloemetjes buiten te zetten en hun achterstand in één ruk goed te maken. Een trip die je niet snel vergeet!

[videos file=”https://youtu.be/y40_fR1HU-Y” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Spider-Man: Into the Spider-verse

Moeten we onze tijd echt nog maar eens in een nieuwe Spider-Man steken? Inderdaad, de laatste jaren hebben we simpelweg veel te veel Spider-Mannen op het grote scherm gezien en al zeker teveel ‘origin stories’ van onze spinnenvriend. Maar deze animatiefilm van Spider-Man is een creatieve splinterbom, een beeldenstorm van ongebreidelde inventiviteit, een pure adrenalinekick met adembenemende visuals, een opzwepende soundtrack en een bende fantastische personages.

[videos file=”https://youtu.be/u4KVmoocGa4″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Us

De meest recente worp van Get Out-regisseur Jordan Peele. De zomervakantie van een koppel en hun twee kinderen loopt helemaal uit de hand als plots vier mysterieuze personen, die er exact hetzelfde uitzien als hen, aan hun vakantiehuis arriveren. Us is een ‘home invasion horror chiller’. Bij momenten angstaanjagend, maar vooral vreselijk entertainend. Een beklijvend stukje cinema doordrongen van popcultuur, visuele vondsten en metaforen. Actrice Lupito Nyong’o (Oscarwinnares voor 12 Years a Slave) is ijzersterk in een onvergetelijke dubbelrol.

[videos file=”https://youtu.be/1qEQmpprzSM” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Watchmen

Op zoek naar een nieuwe blockbusterserie na acht seizoenen Game of Thrones? Enter Watchmen, een vervolg op de gelijknamige cult graphic novel. De donkere en gewelddadige superheldenreeks wordt algemeen bestempeld als onverfilmbaar en volgens fans enkel realiseerbaar als een serie op… HBO. Het kwaliteitshuis nam de uitdaging aan. Verwacht geen zuivere verfilming van de graphic novel, maar eerder een ‘remix’. Het verhaal vindt plaats in de wereld die stripauteur Moore en tekenaar Gibbons creëerden, maar in een hedendaagse setting en voorzien van een frisse, originele blik. De beste serie van 2019!

[videos file=”https://youtu.be/luvIreUzyXI” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Spider-Man: Far from Home

Het populairste genre van het moment? Superheldenfilms natuurlijk. Veel van deze films lossen dezelfde verwachtingen in, maar af en toe probeert er ook eens ééntje buiten de lijntjes te kleuren. Far From Home is een ingenieuze, wervelende en verrassende avonturenfilm met één van de betere slechteriken uit het Marvel-wereldje – een straffe Jake Gyllenhaal als Mysterio – en opnieuw een formidabele Tom Holland die zichtbaar de tijd van zijn leven beleeft. Pure fun van begin tot eind!

[videos file=”https://youtu.be/DYYtuKyMtY8″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Westworld

Na bijna een jaar en een half keren we terug naar de wondere en intrigerende wereld van Westworld. Straffer nog, Westworld komt naar ons en de hosts zijn deze keer de gasten in onze wereld. Breaking Bad-ster Aaron Paul wordt een belangrijk personage in dit nieuwe seizoen, maar het is opnieuw Dolores die zich opwerpt als de absolute hoofdrolspeler. Voor Dolores doemt er een nieuwe wereld aan de horizon op, de mensenwereld. Een wereld die Dolores nooit mocht betreden, maar nu ze er eindelijk is, het strijdtoneel vormt voor een meedogenloze en allesbeslissende oorlog. Maar een onverwachte tegenstander wacht haar op. En de Man in Black is nog steeds niet uitgespeeld. Seizoen 1 en 2 kan je ook bingen op Streamz+.

[videos file=”https://youtu.be/9BqKiZhEFFw” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: The Front Runner

Wolverine gaat in de politiek. The Front Runner gaat over een van de meest populaire Amerikaanse politici van de jaren 80. Hij was de gedoodverfde favoriet voor de verkiezingen van 1988. Drie weken voor de verkiezingen komt hij door een vermeende affaire plots in een heuse mediastorm terecht en komt er een abrupt einde aan zijn politieke carrière. Gary Hart zal nooit president worden van de VS, maar hij vertegenwoordigde wel het moment dat de pers de grens tussen privé en publiek overboord gooide. The Front Runner is een beklijvend, meeslepend en actueel stukje cinema met een beresterke Hugh Jackman.

[videos file=”https://youtu.be/MDQd_gaMGoI” width=”570″ height=”315″][/videos]

Jazzurri

Back to top