Onze Streamz top 7

Onze Streamz top 7

(laatste update 17/6)

Deze lijst en rangschikking wordt puur willekeurig opgemaakt en bevat simpelweg de films of series waarvan Movietalk meent, dat je deze absoluut gezien moet hebben.

Serie: Succession

In dit donkerkomische HBO-drama draait alles rond Logan Roy, een uiterst succesvol zakenman, die op het punt staat om de macht van één van de grootste mediabedrijven, over te dragen. Het is de start van een interne familiestrijd waarin macht, politiek en loyaliteit een doorslaggevende rol spelen. Brian Cox neem de rol van pater familias voor zijn rekening in een begeesterend drama van Adam McKay (The Big Short). Achter de schermen draaien de makers van Veep, The Night of en Entourage aan de knoppen. Een van de beste series van het moment!

[videos file=”https://youtu.be/OzYxJV_rmE8″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: I Know This Much is True

Eén van de absolute kleppers van HBO dit jaar is deze verfilming van de gelijknamige roman van Wally Lamb. In I Know This Much is True volgen we de parallelle levens van tweelingsbroers Dominick and Thomas Birdsey in een verhaal van verraad, opoffering en vergiffenis tegen de achtergrond van het Amerika van de 20 ste eeuw. HBO haalde alle kanonnen van stal met een uitmuntende dubbelrol van Mark Ruffalo, de samenstelling van een indrukwekkende cast – Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Archie Panjabi, Imogen Poots, Juliette Lewis, Kathryn Hahn – en regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine, The Place Beyond the Pines) die de zes afleveringen inblikte, schreef en produceerde.

[videos file=”https://youtu.be/U4KBGydqlVk” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Bad Education

Enkele jaren geleden gooide Hugh Jackman de handdoek in de ring. Zijn filmleven als één van de populairste comicbook-personages, Wolverine, zegde hij vaarwel. Gedaan waren de martelperiodes waarin hij kolossale spieren moest kweken. Enter de acteur Hugh Jackman. De Australiër is immers veel meer dan een spierbundel. Dat bewees hij eerder al, maar Bad Education is misschien wel zijn beste vertolking ooit. Hij domineert elke scène waarin hij verschijnt, speelt een schoolinspecteur op een ingetogen wijze en laat simpelweg een verpletterende indruk na. Na een opmerkelijke recente hoofdrol in The Front Runner bewijst deze Bad Education dat de echte hoogdagen van Hugh Jackman er nu pas lijken aan te komen.

[videos file=”https://youtu.be/F77AW29JFRc” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Westworld

Na bijna een jaar en een half keren we terug naar de wondere en intrigerende wereld van Westworld. Straffer nog, Westworld komt naar ons en de hosts zijn deze keer de gasten in onze wereld. Breaking Bad-ster Aaron Paul wordt een belangrijk personage in dit nieuwe seizoen, maar het is opnieuw Dolores die zich opwerpt als de absolute hoofdrolspeler. Voor Dolores doemt er een nieuwe wereld aan de horizon op, de mensenwereld. Een wereld die Dolores nooit mocht betreden, maar nu ze er eindelijk is, het strijdtoneel vormt voor een meedogenloze en allesbeslissende oorlog. Maar een onverwachte tegenstander wacht haar op. En de Man in Black is nog steeds niet uitgespeeld. Seizoen 1 en 2 kan je ook bingen in Streamz.

[videos file=”https://youtu.be/9BqKiZhEFFw” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: The Outsider

Bestaat er nog een verhaal of boek van grootmeester Stephen King dat nog niet verfilmd werd? HBO zocht, vond en goot The Outsider in een meeslepend en spannende 8-delig thrillerdrama. Flint City wordt opgeschrikt door een gruwelijke kindermoord. De plaatselijke rechercheur heeft een hoofdverdachte en alle bewijsmateriaal leidt ook naar deze verdachte. Maar de zaak neemt een pak verrassende, merkwaardige en bizarre wendingen. Een nieuwe HBO-topper met Jason Bateman (The Gift, Ozark) en Ben Mendelsohn (Mississippi Grind, Rogue One) in de hoofdrollen. De serie kreeg op Twitter alvast de goedkeuring van Mr. King himself: ‘The Outsider premieres on HBO. It’s excellent.’

[videos file=”https://youtu.be/eNDKWr3Xmjk” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Watchmen

Op zoek naar een nieuwe blockbusterserie na acht seizoenen Game of Thrones? Enter Watchmen, een vervolg op de gelijknamige cult graphic novel. De donkere en gewelddadige superheldenreeks wordt algemeen bestempeld als onverfilmbaar en volgens fans enkel realiseerbaar als een serie op… HBO. Het kwaliteitshuis nam de uitdaging aan. Verwacht geen zuivere verfilming van de graphic novel, maar eerder een ‘remix’. Het verhaal vindt plaats in de wereld die stripauteur Moore en tekenaar Gibbons creëerden, maar in een hedendaagse setting en voorzien van een frisse, originele blik. De beste serie van 2019!

[videos file=”https://youtu.be/luvIreUzyXI” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Run

Fantastisch nieuws voor de talrijke fans van tv-fenomeen Phoebe Waller-Bridge. Samen met HBO heeft ze een nieuwe serie ingeblikt en het belooft een verrassende mix te worden tussen haar vorige pareltjes Killing Eve en Fleabag. Run volgt een koppel dat elkaar terugziet na 17 jaar als gevolg van een simpel sms-bericht. Dat klinkt als een regelrechte romcom, maar het verhaal neemt een verrassende wending en transformeert voor je ogen in een regelrechte thriller. Waller-Bridge werkte opnieuw samen met haar vast partner Vicky Jones voor deze serie en speelt zelf een klein rolletje naast hoofdrolspelers Domhnall Gleeson en Merritt Wever (Unbelievable).

[videos file=”https://youtu.be/L9TjitrfeMo” width=”570″ height=”315″][/videos]

Ontdek het volledige aanbod van Play.

Jazzurri

Back to top