Onze Amazon Prime Video top 10

Onze Amazon Prime Video top 10

Deze lijst en rangschikking wordt puur willekeurig opgemaakt en bevat simpelweg de films of series waarvan Movietalk meent, dat je deze absoluut gezien moet hebben.

Film: 7500

Joseph Gordon-Levitt gold enkele jaren geleden als één van de absolute Hollywoodtoppers met rollen in The Dark Knight Rises, Inception, Looper en Don Jon. Maar dan bleef het, uitgezonderd de film Snowden, even stil rond de voormalige acteur van hitserie 3rd Rock from the Sun. Nu is hij terug als piloot van een Airbus A320. Klaar voor een routinevlucht, tot enkele terroristen er anders over beslissen. 7500 is de code voor een vliegtuigkaping en daar word je als kijker helemaal kopje onder in geduwd. Zet jezelf schrap voor een claustrofobische nagelbijter. Wel kijken op eigen risico, want het kan zijn dat je na deze film nooit meer in een vliegtuig stapt.

[videos file=”https://youtu.be/opdwQFWGYqY” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Hunters

Onze blonde Amerikaanse vriend Donald Trump is al jaren een inspiratiebron voor Hollywood. Denken we maar aan slechterik Biff in Back to the Future Part II, die simpelweg een kopie is van de multimiljonair. De laatste jaren hebben de studio’s niet langer de figuur Trump, maar vooral de onderstroom die hij nu vertegenwoordigt in de picture gezet. Dat leverde al enkele absolute pareltjes op als Amazons The Man in the High Castle, de recente HBO-topper The Plot Against America en de knaller Watchmen. Ook in Hunters wordt het thema nazisme getackeld, maar deze keer volgen we groep nazi-jagers. En nog wel onder de leiding van good old Al Pacino! Deze groep maakt jacht op nazi’s die een Fourth Reich willen stichten. De ‘Hunters’ willen daar een stokje voor steken. Stevig geweld wordt daarbij niet geschuwd, maar er is ook plaats voor een lekkere portie humor.

[videos file=”https://youtu.be/HBGkjmfIzAw” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Heat

Een van onze favoriete films ooit is de misdaadthriller Heat. Een machtige film boordevol schietpartijen, achtervolgingen, heists, topacteurs, prachtige muziek en de ene iconische scène na de andere. Die schietscène in de straten van Los Angeles is voor ons nog steeds een van de beste cinemamomenten ooit. Maar tussen al het geweld, het schieten, de ijskoude blikken, woede-uitbarstingen en overvallen heeft één scène zich in een illuster rijtje van magische filmmomenten genesteld: de fantastische koffietafelscène tussen Robert De Niro en Al Pacino – de allereerste keer dat de twee acteurs in één en dezelfde scène op het scherm verschenen. Een scène die je telkens opnieuw kan bekijken en bij elke kijkbeurt beter en beter wordt.

[videos file=”https://youtu.be/2GfZl4kuVNI” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Once Upon a Time in America

Sergio Leone verdiende zijn strepen vooral met westernklassiekers als Once Upon a Time In the West en de befaamde spaghetti-trilogie A Fistfull of Dollars, The Good, the Bad and the Ugly en For a Few Dollars More, maar zijn magnum opus is dit waanzinnig ambitieus misdaadepos. Robert De Niro – wie anders? –  en James Woods spelen de hoofdrollen in een machtig kijkstuk van bijna 4 uur. Ga er gerust even voor zitten, want deze film dompelt je helemaal kopje onder in de maffiawereld met ongeziene cinematografie, legendarische scènes, fantastische muziek van Ennio Morricone, prachtige kostuums en schitterende vertolkingen. Samen met The Godfather-films behoort deze gangsterprent tot het allerbeste in dit fascinerende genre.

[videos file=”https://youtu.be/LcpCRyNo8T8″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Jaws

Bloedstollende en zenuwslopende thriller die uitgroeide tot de allereerste echte blockbuster en van de onbekende regisseur Steven Spielberg een absolute superster maakte. De film geldt meer dan 40 jaar later nog steeds als een overrompelend spektakelstuk. De wereldberoemde muziek werd bekroond met een Oscar en een Golden Globe. De film werd trouwens ook genomineerd voor een Oscar voor Beste Film.

[videos file=”https://youtu.be/U1fu_sA7XhE” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Back to the Future

Eén van de beste films van de jaren 80. Back to the Future is een originele en nostalgische mix van sciencefiction, komedie en avontuur. Drie decennia na zijn release heeft hij nog niets aan kwaliteit ingeboet. Misschien is het jeugdsentiment, maar volgens mij behoren de Back to the Future-films tot de allerbeste trilogieën uit de filmgeschiedenis. Met een onvergetelijke Michael J. Fox en Christopher Lloyd in de hoofdrollen. Genieten!

[videos file=”https://youtu.be/qvsgGtivCgs” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Mr. Robot

Eén van de meest bizarre, maar waanzinnig spannende en mysterieuze thrillerseries ooit. Onze CPU heeft de serie nog niet helemaal geïnstalleerd, maar we zijn er zeker van dat de makers er een DDoS-virus hebben in verstopt of dat we niet genoeg memory hebben om alles te verwerken. Uitleggen hoe Mr. Robot in elkaar steekt, is sowieso gekkenwerk. Kort samengevat is Mr. Robot een thrillerserie over een hacker die de kijkers de afgelopen twee seizoenen aan hun computerscherm gekluisterd hield met een machtige cocktail van hacktivisme, Internet-of-Things mayhem, paranoïde schizofrene tech-heavy subplots, donkere cinematografie, spookachtige muziek en een stel intrigerende, empathische en kwetsbare hoofdrolspelers.

[videos file=”https://youtu.be/xIBiJ_SzJTA” width=”570″ height=”315″][/videos]

Serie: Counterpart

Spionage tot de tweede macht. Counterpart is een originele, intense en mysterieuze thrillerserie met een fantastische dubbelrol van J.K. Simmons (Whiplash). Hij kruipt in de huid van een op het eerste zicht kleine garnaal in een bureaucratisch spionage-bureau in Berlijn. Tot hij op een dag ontdekt dat de organisatie waarvoor hij werkt de toegang naar een parallel universum geheim houdt. De enige persoon die hij kan vertrouwen is zijn identieke tegenhanger uit de parallelle wereld. Verslavingsalarm!

[videos file=”https://youtu.be/c3Bu2DOM66g” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Zodiac

Een van de beste thrillers van de 21 ste eeuw! Beklijvend kijkstuk gebaseerd op waargebeurde feiten, van grootmeester David Fincher, regisseur van Se7en, Fight Club, The Game en Panic Room met Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. Tijdens de jaren 70 werd San Francisco opgeschrikt door een seriemoordenaar die cryptische boodschappen en brieven liet publiceren in de San Francisco Chronicle. Twee politieagenten, Dave Toschi en William Armstrong, een misdaadjournalist en de tekenaar van de San Francisco Chronicle raken geobsedeerd door de zaak en bijten zich stuk op het onderzoek. De seriemoordenaar werd nooit gevat.

[videos file=”https://youtu.be/yNncHPl1UXg” width=”570″ height=”315″][/videos]

Film: Interstellar

De 2001 van onze generatie. Christopher Nolan leverde al enkele legendarische films af – Inception, Memento, The Dark Knight – maar deze Interstellar is zonder twijfel zijn magnum opus. Een wetenschappelijk zwaar thema verpakken in een spannend en beklijvend SF-epos, je moet het maar doen. Nolan neemt je mee op een onvergetelijk avontuur door wormgaten, naar andere werelden, aan boord van ruimteschepen, met een sublieme cast, een soundtrack die door merg en been gaat en beeldjes van een buitenaards niveau. Zien!

[videos file=”https://youtu.be/zSWdZVtXT7E” width=”570″ height=”315″][/videos]

Jazzurri

Back to top