Review Bad Education

Review Bad Education

Regie: Cory Finley

Cast: Hugh Jackman, Allison Janney, Ray Romano, Geraldine Viswanathan

Duur: 108 minuten

Enkele jaren geleden gooide Hugh Jackman de handdoek in de ring. Zijn filmleven als één van de populairste comicbook-personages, Wolverine, zegde hij vaarwel. Gedaan waren de martelperiodes waarin hij kolossale spieren moest kweken. Enter de acteur Hugh Jackman. De Australiër is immers veel meer dan een spierbundel. Dat bewees hij eerder al, maar Bad Education is misschien wel zijn beste vertolking ooit.

Bad Education vertelt het waargebeurde verhaal van Fran Tassone, een corrupte schoolinspecteur. Tassone werkt samen met zijn assistente Pam Gluckin voor een aantal scholen in het Roslyn School District. Hij is zeer populair onder studenten, ouders en de leraren, tot een getalenteerde studente voor een artikel in het schoolkrantje in zijn activiteiten begint te duiken. De studente komt er al snel achter dat Tassone niet de vriendelijke man is die iedereen denkt dat hij is. Ze ontdekt namelijk dat de hoofdinspecteur op grote schaal geld verduistert. Frank wil er alles aan doen om die onthulling te voorkomen. Koste wat het kost.

Toen eind vorig jaar bekend raakte dat Bad Education in de bioscoop ging verschijnen, deden al meteen de eerste geruchten de ronde van een Oscarnominatie voor Jackman. Tot HBO de rechten opkocht en de film in één klap niet langer voldeed aan de regels om mee te dingen naar Oscars. Voor Jackman een gemiste kans, want hij is werkelijk meesterlijk als Fran Tassone. Hij domineert elke scène waarin hij verschijnt, speelt de schoolinspecteur op een ingetogen wijze en laat simpelweg een verpletterende indruk na. Na een opmerkelijke recente hoofdrol in The Front Runner bewijst deze Bad Education dat de echte hoogdagen van Hugh Jackman er nu pas lijken aan te komen.

[videos file=”https://youtu.be/ZVffM3OZkH8″ width=”570″ height=”315″][/videos]

@jazzurri

Jazzurri

Back to top