Review The Founder

Review The Founder

Regie: John Lee Hancock

Cast: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Laura Dern

Duur: 115m

Jaar: 2016

McDonald was toch de uitvinder van McDonald’s, niet? Ja en nee. Ontdek het merkwaardige, verrassende en onthullende verhaal van hoe een gewone huis-aan-huis-verkoper – een uitmuntende Oscargenomineerde Michael Keaton – met het idee van een kleine burgertent, Amerika en de rest van de wereld veroverde.

Mac en Dick McDonald, twee hardwerkende, eerlijke en niet zo bijster ambitieuze broers, staan aan de wieg van McDonald’s. Niet het mega-imperium McDonald’s dat je op elke hoek van elke wereldstad aantreft, maar wel McDonald’s, een kleine hamburgertent in San Bernardino, Californië. Hun succesrecept: de frietjes en de hamburgers zo snel mogelijk aan de klant brengen volgens een uitgekiend proces. Wanneer ze tijdens de jaren 50 een bestelling plaatsen voor een grote hoeveelheid milkshake-mixers, komen ze ongewild in contact met de verkoper van de vernuftige toestellen: Ray Kroc. Deze Kroc, een soort mengeling van een con-artist, comedian en gladjanus, ziet groot potentieel in hun systeem en hun ‘brand’.

The Founder is een fascinerende film. De vertelstructuur heeft veel weg van een dertien-in-een-dozijn tv-film biopic, maar het onderwerp – alleen al het zien van al die hamburgers doet je watertanden – en een verrukkelijke vertolking van Michael Keaton, maken van deze biografische film een even lekkere snelle hap als een Big Mac.

[videos file=”https://youtu.be/AX2uz2XYkbo” width=”570″ height=”315″][/videos]

@jazzurri

Jazzurri

Back to top