Mission: Impossible – Ghost Protocol

WAAROVER GAAT DE FILM?

Omdat IMF-agent Ethan Hunt verdacht wordt van de terroristische bomaanslag op het Kremlin, initieert de Amerikaanse President het zogenaamde ‘Ghost Protocol’: elke band met het ultra-geheime agentschap en zijn manschappen wordt verbroken en elke betrokkenheid ontkend. Zonder enige middelen of ondersteuning moet Ethan een manier vinden om de naam van het agentschap te zuiveren en een nieuwe aanslag te voorkomen.

WIE DOET ER MEE?

Tom Cruise: Mister Mission: Impossible himself, speelde mee in de eerste drie M:I films en werd er niet bepaald armer van)
Paula Patton: speelde niet onverdienstelijk naast Denzel Washington in Deja Vu en had een belangrijke rol in het Oscardrama Precious
Simon Pegg: brak door met Shaun of the Dead. Speelde vervolgens mee in o.a. M:I III, Hot Fuzz en natuurlijk Star Trek.
Jeremy Renner: na een rol in SWAT brak hij pas echt door met The Hurt Locker. Waarschijnlijk de opvolger van Cruise in de M:I reeks en de nieuwe Jason Bourne in The Bourne Legacy.

GO – NO GO?

De actiescènes zijn opnieuw van het niveau van de eerste Mission: Impossible. Gewaagd, spannend en bloedstollend.
De Burj-stunt van Tom Cruise is de meest gewaagde uit de hele reeks.
Regisseur Brad Bird bewijst dat hij niet enkel op animatievlak excelleert, maar ook met echte acteurs een wervelend en komisch actie-avontuur in elkaar kan steken.
De film is eindelijk geen Mission: Ethan Hunt meer, maar wordt terug, zoals in de eerste M:I, door een team van geheim agenten gedragen.
Het kan wel eens de laatste keer zijn dat we Tom Cruise in een M:I film zien. Het gerucht doet de ronde dat Jeremy Renner de fakkel zal overnemen van Cruise in de eerstvolgende Mission: Impossible.

Jazzurri

Back to top