Videoland: Spielberg opening scenes, The Chase, the making of The Shining

Copy 0

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

Steven Spielberg opening shots 1971 – 1991

Steven Spielberg geldt als één van de absolute grootmeesters uit de filmgeschiedenis. Hij heeft een hele resem onvergetelijke films op zijn conto staan en er zullen er nog een pak bijkomen. Antonios Papantoniou zette de openingsscènes van zijn eerste 13 films op een rijtje en analyseerde ze tot op het bot. Interessante case en knap uitgewerkt. Voer voor cinefielen!

The Chase

Enkele van onze beste films aller tijden bevatten machtige achtervolgingen, te voet, met de auto of de fiets. Michael Mirasol is net zo’n fan van achtervolgingen als wij en maakte er een heus filmpje van. Meer dan 10 minuten loeiharde actie, duizelingwekkende toeren en ronkende motoren. Kan jij alle films opsommen die in het filmpje passeren? (de laatste 2 minuten pakt Mirasol uit met alle gebruikte films). Zalig!

The making of The Shining

Stephen King, auteur van het boek waarop Stanley Kubrick zijn film baseerde, is nog steeds geen fan van The Shining, maar filmfans overal ter wereld bestempelen de film elk jaar opnieuw als één van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Er zijn al een pak verhalen naar buiten gekomen over de bijzondere – en dan zijn we nog braaf – opnameperiode. Vivian Kubrick, de toen 17-jarige dochter van Stanley, maakte een 35-minuten durende making of van The Shining die ze inblikte voor de BBC show Arena. Een verhelderende docu over de werkwijze van Kubrick en vooral het bloed, zweet en de tranen die gepaard gaan met het maken van een ‘Stanley Kubrick’-film.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.