Videoland: La La Land 2049, Bright, David Fincher Hijacks Your Eyes

Copy 1

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

La La Land 2049

De ultieme mash-up van het jaar! Ryan Gosling doolt rond in een post-apocalytpisch La La Land en mijmert over de tijd dat hij nog achter de piano zat en leuke jazztunetjes speelde. Een knappe video van YouTuber TheDoctorOfWill.

Bright

Zwaarden, Harry Potters toverstokje, elfen, orcs en flikken. De nieuwe actiethriller Bright van Suicide Squad-regisseur David Ayer ziet er opvallend verdacht uit als … Suicide Squad 2. Will Smith heeft zich deze keer wel een flikkenkostuum aangemeten, maar de rest straalt allemaal Suicide Squad uit: vuile donkere straten, onheilspellende figuren, slo-mo schietpartijen, total mayhem en een stel hoofdrolspelers die een lokale carnavalwinkel hebben overvallen. Netflix wil met dit Will Smith-vehikel haar filmambities beklemtonen en lijkt daar verdomd goed in te slagen. Suicide Squad was immers een blockbuster en Bright heeft alles in zich om een kijkcijferkanon te worden. Vanaf 22 december in Neflix.

How David Fincher Hijacks Your Eyes

De man verdiept zich de laatste tijd meer in series dan in films, maar hij behoort wel tot het kransje absolute grootmeesters van zijn generatie. David Fincher heeft al een pak uiteenlopende films gemaakt, maar elke keer voel je en zie je dat deze door David Fincher zijn gemaakt. Wat maakt zijn films of zijn series nu juist Fincher-esque? Wij zouden de grootste moeite hebben om het uit te leggen, maar deze video essay van Evan Puschak brengt het geheim achter die typische David Fincher-stijl magistraal aan het licht. Een absolute eye-opener.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.