Videoland: Blade Runner 2049, de Dolly Zoom en Invisible Details of David Fincher

Copy 0

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

Behind the scenes Blade Runner 2049

Ja sorry, er gaat geen week voorbij of Blade Runner 2049 heeft weer wat lekkers op het internet gegooid. Deze week zelfs een heuse brok lekkers. Wij zijn al lang fans van de sequel, maar als jij toch nog twijfelt, moet je zeker deze behind the scenes even bekijken. De machtige beelden, props en sets doen ons nu al watertanden.

The Dolly Zoom

De dolly zoom is een inventieve filmtechniek die je terugvindt in enkele van de meest memorabele films uit de geschiedenis, met Vertigo en Jaws als bekendste voorbeelden. De meisjes en jongens van Now You See It namen deze techniek onder de loep en brachten er een heuse video essay over uit. Verhelderend en razend interessant!

Invisible Details – David Fincher

Obsessie is een rode draad door het filmwerk van David Fincher. Niet alleen voor zijn thema’s en personages, maar ook voor David Fincher himself. Deze schitterende video essay toont aan hoe Fincher oog heeft voor elk detail in zijn films. Om elk detail juist te krijgen, doet Fincher, vaker dan we verwachten beroep op CGI voor achtergronden, skylines en zelfs bloedspetters. Essentieel kijkvoer voor de absolute filmnerd!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.