Videoland: Blade Runner 2049: Black Out 2022, Martin Scorsese Onscreen en A History of Kick-ass

Copy 0

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

Blade Runner 2049: Black Out 2022

De derde en laatste kortfilm van Blade Runner 2049 is veruit de beste van allemaal. Cowboy Bebop-regisseur Shinichiro Watanabe trakteert ons op een ‘action-packed’ animatiefilm waarin een aantal ‘replicants’ broeden op een revolutie. Deze opstand zorgde ervoor dat de productie van replicants voor een decennium werd verboden. Enjoy!

Action Heroes: A History of Kicking-Ass

Ben jij een absolute fan van Rambo? Snel jij naar de bioscoop voor de nieuwste Terminator-film? Kan jij alle James Bondfilms in alfabetische volgorde opzeggen? Dan ben jij een rasechte fan van actiefilms en moet je deze fantastische driedelige reeks over de evolutie van de actieheld in de Amerikaanse cinema zeker even meepikken. De meisjes en jongens van Cinefix doen in 3 entertainende filmpjes alle geheimen van de actiester uit de doeken, van Douglas Fairbanks over Bruce Lee tot John Wick!

Part 1

Part 2

Part 3

Martin Scorsese Onscreen

Alfred Hitchcock is het bekendste voorbeeld, maar er zijn nog een pak andere regisseurs die een cameo maken in hun eigen films. Eentje die ook bijna altijd een keertje in één van zijn films verschijnt, is niemand minder dan Martin Scorsese. Voor Hitchcock was het een leuke gimmick, maar voor Scorsese zou het wel eens iets helemaal anders kunnen zijn. De folks van Fandor maakten een interessante video essay over de functie van de cameo’s van Scorsese in zijn eigen films.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.