Videoland: Blade Runner 2048, John Carpenter’s Christine, Best Opening Title Sequences of All Time

Copy 0

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

Blade Runner 2048: Nowhere to Run

Blade Runner 2049 stond al op ons to watch-lijstje nog voor de sequel werd aangekondigd. De eerste adembenemende en supercoole trailers deden onze hoge verwachtingen alleen maar toenemen. Nu de release steeds dichterbij komt, trakteert regisseur Denis Villeneuve ons op een trio van kortfilms. De eerste – Nexus Dawn: 2036 – introduceerde ons tot Niander Wallace, het personage dat Jared Leto speelt. Deze tweede kortfilm, geregisseerd door Luke Scott, zoon van Ridley, draait volledig rond het personage van Dave Bautista, Sapper.

John Carpenter’s Christine

John Carpenter is één van onze cinemahelden en hij kon ons geen beter nieuws brengen dan de release van Anthology: Movie Themes 1974-1998, een verzameling van zijn meest iconische themes, met o.a. Halloween, They Live, The Thing, Starman, en Escape From New York. Carpenter heeft naar aanleiding van de release een muziekvideo uitgebracht van Christine. Een absoluut pareltje!

Best opening title sequences of all time

Woody Allen start zijn films altijd met een begingeneriek in exact dezelfde stijl met zelfs hetzelfde lettertype. De meeste films proberen de kijker al vanaf de eerste seconden omver te blazen met coole beelden, inventief gebruik van lettertypes en absolute hoogstandjes. CineFix stelde een lijst samen van de beste openingsgenerieken uit de filmgeschiedenis. Een leuke en uitstekende verzameling met onze eigen favoriet op een dik verdiende eerste plaats.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.