Videoland: Best Cinematography 21st Century, Why Props Matter, Heat Coffee Shop

Copy 0

In deze rubriek speuren we heel het internet af naar de leukste, interessantste en beste video’s over film. Denk aan behind the scenes, tv-clips, wonderlijke supercuts, featurettes en nog veel meer. Enjoy en laat ons gerust iets weten als jij ergens nog een pareltje hebt gevonden dat iedereen moet gezien hebben.

Best Cinematography 21st Century

Het fenomenale werk van DoP Roger Deakins voor Blade Runner 2049 steekt er nog niet in, maar Ignacio Montalvo maakt een fantastische supercut met de beste cinematografie van deze eeuw. Er zitten recente pareltjes tussen uit La La Land, Moonlight en Sicario, maar ook scènes uit ondertussen klassiekers als In the Mood for Love, Mulholland Drive en Donnie Darko. In totaal een verzameling van meer dan 70 films. Genieten!

Why Props Matter

Het visitekaartje in American Psycho, het koffertje in Pulp Fiction, de tol in Inception, de lightsaber in Star Wars, de verrekijker in Rear Window. Het aantal wereldberoemde filmrekwisieten is eindeloos. In een 10 minuten durende video essay onderzoekt Rishi Kaneria het belang van deze ‘props’. Interesting stuff!

Heat – Script to Screen

Een van onze favoriete films ooit is de misdaadthriller Heat. Een machtige film boordevol schietpartijen, achtervolgingen, heists, topacteurs, prachtige muziek en de ene iconische scène na de andere. Die schietscène in de straten van Los Angeles is voor ons nog steeds één van de beste cinemamomenten ooit. Maar tussen al het geweld, het schieten, de ijskoude blikken, woede-uitbarstingen en overvallen heeft één scène zich in een illuster rijtje van magische filmmomenten genesteld, de fantastische koffietafelscène tussen Robert De Niro en Al Pacino – de allereerste keer dat de twee acteurs in één en dezelfde scène op het scherm verschenen. Een scène die je telkens opnieuw kan bekijken en bij elke kijkbeurt beter en beter wordt.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.