REWIND: zombies, Spider-Man en Oscars

Copy 0

Geen dagelijkse nieuwsberichten op Movietalk, maar we kijken wel met plezier terug op de drie meest opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen week. Hoe doen we dat? We nemen ze bondig onder de loep en stellen ze bloot aan onze ongezouten mening. Simpel, toch?

Oscars 2017 worden korter

Nate D. Sanders Auctions Collection Of Academy Award Oscar Statuettes Set To Be Auctioned

Nieuwsfeit: de volgende Oscarceremonie wordt een bondigere kijkervaring. Dat beloven de nieuwe producenten van de tv-show, Michael De Luca en Jennifer Todd. “In and out. Nobody gets hurt. Just fun”, klinkt het.

Dit is misschien wel het beste nieuws sinds de pensioensaankondiging van Quentin Tarantino! Grapje natuurlijk, maar het is geen geheim dat de Oscarceremonie een flink stuk korter mag. Jaarlijks gaan in Europa duizenden filmliefhebbers een episch gevecht aan met de slaap om te ontdekken welke film de Oscar voor Beste Film verovert. Die prijs wordt in ons land vaak pas om half zes ’s ochtends weggegeven, wat vaak een slopende en pijnlijke kijkervaring oplevert. Conclusie: een Oscarshow die wordt gestroomlijnd, zou een godsgeschenk zijn. Eentje met meer goede moppen en kortere speeches en minder herhaling en domme optredens. Nu hopen dat de twee producenten hun belofte kunnen waarmaken.

Michael Giacchino componeert muziek voor Spider-Man: Homecoming

spider-man

Nieuwsfeit: Marvel heeft opnieuw Michael Giacchino ingehuurd voor hun volgende superheldenprent: Spider-Man: Homecoming. De man maakte al muziek voor Doctor Strange, een soundtrack die zeer goed in de smaak viel bij de filmcritici.

Het is geen geheim dat Marvel al een tijdje last heeft van eentonige en weinig creatieve orkestrale soundtracks. Probeer je eens een deuntje van een Marvel-prent te bedenken? Moeilijk toch? Enkel het deuntje van The Avengers blijft bij sommigen hangen, maar films als Iron Man of Captain America kennen haast geen muzikale identiteit. Giacchino brengt daar eindelijk verandering in met zijn score voor Doctor Strange. Met zijn bekende speelse en soms wat nerveuze stijl transformeert de Amerikaan de magische wereld van Strange in een muzikaal landschap dat knipoogt naar oosterse invloeden en de Pink Floyds van deze wereld. We kijken daarom nu al uit naar wat hij zal doen met de jeugdige avonturen van Peter Parker.

Brad Pitt heeft het zombiegenre vernield volgens horrorkoning George A. Romero

night-of-the-living-dead

Nieuwsfeit: Volgens Night of the Living Dead-maker George A. Romero kan hij geen zombiefilms meer maken door Brad Pitt en World War Z. Filmstudio’s willen volgens hem enkel grootschalige films over de hongerige hersenvreters en zijn niet meer geïnteresseerd in horror met een maatschappelijke en/of satirische boodschap.

Het is waar, het zombiegenre is uit zijn voegen aan het barsten. Het begon allemaal met The Walking Dead, een serie die tegenwoordig ook al een tijdje over zijn hoogtepunt zit. Ook op filmvlak krijg je ze tegenwoordig in alle maten en genres: Zombieland, The Battery, World War Z, Warm Bodies, noem maar op. Het is waar dat als je een zombieprent voor een studio wil maken, dat die een zekere entertainmentwaarde moet hebben. De andere oplossing is om je film onafhankelijk te financieren, wat voor iemand als Romero niet zo vanzelfsprekend meer is tegenwoordig. Gelukkig is en blijft hij de meester die bijna alle conventies van het genre heeft uitgevonden. We stellen ons wel de vraag of hij nog wel iets bij te dragen heeft aan de filmsoort, want zijn laatste films waren nu ook weer niet zo goed. Misschien moet hij eens naar Zuid-Korea trekken. Daar verwelkomen ze nog wel zombiefilms met een boodschap. Damn, Train to Busan was goed.

@TheJimeister

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.