REWIND: Remake The Lion King & Westworld

Copy 0

Geen dagelijkse nieuwsberichten op Movietalk, maar we kijken wel met plezier terug op de meest opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen week. Hoe doen we dat? We nemen ze bondig onder de loep en stellen ze bloot aan onze ongezouten mening. Simpel, toch?

The Lion King goes live-action

Nieuwsfeit: Disney gaat een live-action-versie van de klassieker The Lion King maken. Jon Favreau kende afgelopen jaar een enorm succes met The Jungle Book en Disney koos hem uit om een remake te maken van The Lion King. Favreau was al ingehuurd om een vervolg op The Jungle Book te draaien.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: we zijn geen fan van de hertekening of zeg maar her-CGI-sering van de back catalogue van Disneys tekenfilmklassiekers. Zo passeerden Maleficent, Cinderella en The Jungle Book al de revue en verschijnt Beauty and the Beast met Emma Watson binnenkort in de bioscoop. Het publiek ging dan wel massaal naar The Jungle Book – bijna een miljard box office – wij blijven het origineel stukken beter vinden. De live-action-versies zijn eigenlijk verdoken remakes, een vreselijke kwaal die Hollywood nu al geruime tijd in zijn greep heeft. Hoewel we Favreau een degelijke regisseur vinden, kijken we toch met zeer gemengde gevoelens uit naar een remake van The Lion King. De terugkeer van James Earl Jones als de stem van Mufasa geeft ons alvast een beetje hoop, maar echt uitkijken naar deze film doen we helaas niet.

Westworld: van het grote naar het kleine scherm

Nieuwsfeit: Eigenlijk geen filmnieuwtje, maar HBO startte afgelopen nacht met een nieuwe prestigieuze tv-serie: Westworld. Een scifireeks die gebaseerd is op een prent van Michael Crichton uit 1973, een westernkantje kent en heel wat Hollywoodsterren telt.

HBO heeft al een aantal legendarische series gemaakt, maar Westworld is toch van een ander kaliber. Hollywoodsterren – Anthony Hopkins, James Marsden, Ed Harris – in de hoofdrollen, een budget dat niet moet onderdoen voor een blockbuster en ook achter de schermen kent de reeks met JJ Abrams en Jonathan Nolan, de broer van Christopher Nolan, een wereldteam. Na het zien van de eerste aflevering durven we één ding zeker te zeggen: dit belooft straffer te worden dan Game of Thrones. Maar als absolute fan van de cinemazaal hadden wij deze serie ook graag in de bioscoop gezien. Als ook de makers deze serie bestempelen als een soort tien uur durende film, waarom brengt Kinepolis of een andere wereldwijde bioscoopketen deze serie dan niet uit in de bioscoop? Wij zouden alvast aanschuiven voor een speciale 10-beurtenkaart. En niet alleen voor deze serie trouwens. Ook Thrones heeft het tv-scherm overstegen en hoor je voor het eerst te ontdekken in de bioscoop. Westworld kan je momenteel meepikken in Play More van Telenet.

@svanbeir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.