REWIND: Rambo, Snow White en King Kong

Copy 0

Geen dagelijkse nieuwsberichten op Movietalk, maar we kijken wel met plezier terug op de drie meest opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen week. Hoe doen we dat? We nemen ze bondig onder de loep en stellen ze bloot aan onze ongezouten mening. Simpel, toch?

My name is Rambo, John Rambo

Nieuwsfeit: Er komt een nieuwe Rambo-film, maar Sylvester Stallone zal het iconische personage niet langer spelen. De makers willen van de Rambo-filmreeks een franchise maken zoals James Bond en zijn nu op zoek naar een jongere acteur om de plaats van Stallone in te nemen.

Met pijn in hart lazen we deze week dit nieuws over de voortzetting van de filmreeks rond John Rambo. Een tijdje terug moesten we ook al incasseren dat er rond het personage een tv-serie werd uitgedacht. In de huidige economische logica van de studio’s met sequels, prequels, spin-offs en reboots, lag het voor de hand dat één van de bekendste filmpersonages op deze planeet terug op het scherm zou verschijnen. Maar wij dachten dan eerder in een allerlaatste Rambo-film, met Stallone. Een soort van eresaluut. Een reboot was wel het laatste waar wij en waarschijnlijk ook de die-hard fans – wij zijn enkel fan van de eerste film – op zaten te wachten. Rambo is Stallone en zonder Stallone heb je geen Rambo-film. Is er trouwens iemand geïnteresseerd in een Rambo-film zonder Sylvester Stallone?

snow_white_seven_dwarfs

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nieuwsfeit: Disney gaat van Snow White and the Seven Dwarfs, de klassieker uit 1937, een live action versie maken. De film zal een aantal gloednieuwe songs bevatten. Voorlopig is er nog geen nieuws over de casting en wie de film zal regisseren.

Enkele weken terug spraken we ons al negatief uit over de plannen voor een live action versie van The Lion King en ook deze nieuwe versie van Sneeuwwitje wordt bij ons niet onthaald op gejuich. Even voor de duidelijkheid, live action wil zeggen dat er in plaats van een animatieversie een film wordt uitgewerkt met echte acteurs. Deze huidige trend valt te betreuren, maar Disney is er duidelijk verliefd op. Maleficent, The Jungle Book en Cinderella werden al onder handen genomen, en met Beauty and the Beast, Mulan, The Lion King en Aladdin is de studio al druk bezig. Nu krijgt dus ook hun belangrijkste animatiefilm een opfrisbeurt. Wij blijven fan van het origineel, één van de beste animatiefilms ooit gemaakt.

King Kong!

Nieuwsfeit: In 2017 verschijnt er een nieuwe King Kong in de bioscoopzalen: Kong: Skull Island. Na de machtige eerste trailer is er nu een internationale trailer op het internet verschenen.

We zeuren wel eens als er een reboot of een remake wordt aangekondigd van één van onze favoriete films, maar soms onthalen we dat nieuws ook als een klein kind op ongeloof en zelfs, ja we geven het toe, luidkeels gejuich. Dat is zeker het geval voor Kong: Skull Island. De remake van King Kong door Peter Jackson was niet echt op alle vlakken even geslaagd, maar het spektakel spatte wel van het scherm. Deze Kong: Skull Island lijkt van een ander niveau. De referenties naar Apocalypse Now zijn overduidelijk en in het Japans – Chingu Kungu! – klinkt het allemaal nog onheilspellender, maar we verwachten veel van deze film. Niet zozeer een uitmuntend meesterwerk, maar een popcornfilm uit de oude doos, genre Die Hard of Indiana Jones. Benieuwd of Tom Hiddleston een Bruce Williske kan doen of de CGI weer de bovenhand neemt. Kijk hieronder naar de Japanse trailer en de eerste trailer van Kong: Skull Island.

@svanbeir

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.