REWIND: D’Ardennen, Mission: Impossible 6, Nocturnal Animals

Copy 0

Geen dagelijkse nieuwsberichten op Movietalk, maar we kijken wel met plezier terug op de drie meest opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen week. Hoe doen we dat? We nemen ze bondig onder de loep en stellen ze bloot aan onze ongezouten mening. Simpel, toch?

Mission: Impossible – Cruise Control

We geven het toe, we hebben een zwak voor Mission: Impossible. Zelfs voor missie 2 klopt ons hart ietsje sneller, maar vooral de eerste, de vierde en de vijfde onmogelijke missie raden we iedere liefhebber van op-het-puntje-van-je-stoel-zitten-cinema aan. We waren dan ook al op weg naar Lourdes om een kaarsje te branden, toen we hoorden dat voor Tom Cruise de zesde film wel eens een Mission: Impossible zou worden. En een Mission: Impossible zonder Cruise, daar zit niemand op te wachten. Cruise is niet alleen het uithangbord van de reeks, hij is ook een stevige co-producer. Wat was er nu aan de hand? De Cruiser kreeg niet genoeg geld. De man heeft een uitgekiende strategie als het om Mission: Impossible gaat. Hij krijgt een riant loon – tussen de 20.000.000 en 25.000.000 dollar – en rijft een percentage van de winst op. Vooral om dat percentage was het te doen. Bij elke missie gaat dat met een aantal percentagepunten naar boven. Niet onbelangrijk als je weet dat de laatste twee films, de meest succesvolle uit de hele reeks waren. Of Tom Cruise een goede acteur is, daar valt nog over te discussiëren, maar dat hij een steengoede zakenman is, daar mag je zeker van zijn.

tomcruise

Ensors voor D’Ardennen

Afgelopen weekend werden in de schaduw van het Filmfestival van Oostende de Ensors uitgereikt, zeg maar de Oscars van België. Onze favoriet, D’Ardennen, ging bijna met alle prijzen lopen. De film viel maar liefst 8 keer in de prijzen, met Ensors voor Beste Film, Beste Scenario, Beste Acteur, Mannelijke Bijrol, Cinematografie, Kostuums, Decors en een prijs van de filmindustrie. Het succesverhaal van D’Ardennen blijft dus maar duren en helemaal afgelopen is het zeker nog niet. Een Amerikaanse release komt er weldra aan en zelfs een Amerikaanse remake behoort tot de mogelijkheden. De kers op de taart kan in januari volgen als de genomineerden voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film bekendgemaakt worden. Van ons krijgt Pront nu al een ‘pannekoekske’.

dardennen

Trailer Nocturnal Animals

Een van de films waar wij al een tijdje naar uitkijken is Nocturnal Animals, de tweede film van modefenomeen en regisseur Tom Ford. Zijn eerste worp, het stijlvolle en uitmuntende A Single Man, kon ons al serieus bekoren. Nocturnal Animals is een beklemmende romantische thriller die de dunne lijn exploreert tussen liefde en wreedheid, wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden koppel dat donkere geheimen ontdekt over elkaar en over zichzelf. Dit dreigende en duistere thrillerdrama lijkt ons opnieuw een voltreffer voor Tom Ford. Toch als we de onheilspellende trailer mogen geloven.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.