Review The Secret Life of Pets

Review The Secret Life of Pets

87 min

The Story

De hond Max leidt het perfecte leventje. De koddige, trouwe viervoeter woont samen met zijn baasje in Manhattan. Ze zijn de beste maatjes, tot zijn eigenaar een nieuwe hond in huis haalt: Duke. De vijandigheid tussen de twee zorgt ervoor dat ze op straat belanden en een legertje wraakzuchtige huisdieren ontmoeten. Slagen ze erin om terug veilig thuis te geraken?

The Crew

Regie – Chris Renaud & Yarrow Chaney: Despicable Me 1 & 2
Louis C.K.: Trumbo, Blue Jasmine, Louie
Eric Stonestreet: The Loft, Modern Family, Identity Thief
Kevin Hart: Get Hard, Ride Along, The Wedding Ringer

The Good, The Bad

Het Amerikaanse productiebedrijf Illumination Entertainment staat niet onmiddellijk bekend voor zijn emotioneel en narratief verfijnde animatiefilms. Films als Despicable Me en Minions tonen vooral aan dat ze volledig mikken op energieke, entertainende en hapklare avonturen boordevol geflipte grappen en dolle figuurtjes. Dat is met The Secret Life of Pets helaas niet anders.

Wie hoopt om met een even voldaan gevoel de bioscoopzaal te verlaten als bij de gemiddelde Pixar- of Disneyprent komt van een kale reis thuis. Pets richt zich volledig op een kinderpubliek en doet dat met de energie van een Jack Russell met ADHD en op steroïden. De bombastische actiescènes, infantiele grapjes, flauwe boodschappen en zwakke verhaalelementen flitsen aan een razendsnel tempo voorbij. De kans dat de film je eerder met migraine opzadelt is dan ook groot.

Pets is een prent die volledig op automatische piloot vliegt en ook niet onder stoelen of banken steekt dat er weinig ambitie onder de motorkap schuilt. Akkoord, sommige figuurtjes zijn leutig, Louis C.K. als het hoofdpersonage konden we nog wel smaken en heel af en toe betrapten we onszelf op een glimlach, maar dit nerveuze animatiespektakel zal toch meer de jongsten weten te bekoren dan het volwassener bioscooppubliek.

The Verdict

Vermoeiende animatierit die de rusteloosheid van Minions met plezier overneemt en nog een paar versnellingen hoger schakelt. Memorabel is dit vehikel allesbehalve, maar de hedendaagse kids, die wel gewend zijn aan kinderfilms met een razendsnelle beeldenstroom, zullen dit mogelijk nog wel smaken. Voor ons hoeft die sequel alvast niet!

Jimmy Van der Velde

Back to top