Review The Mummy

Review The Mummy

110m

The Story

Veilig begraven in een crypte, diep onder de genadeloze hitte van de woestijn, ligt een eeuwenoude koningin, wiens lot onrechtvaardig werd ontnomen. Wanneer ze ontwaakt, komt er een eeuwenlang gevoedde haat tot leven en veroorzaakt ze een golf van terreur.

The Crew

Regie – Alex Kurtzman: People Like Us, Alias
Tom Cruise: Mission: Impossible, Top Gun, Jack Reacher, Edge of Tomorrow
Russell Crowe: Gladiator, A Beautiful Mind, The Nice Guys
Sofia Boutella: Kingsman the Secret Service, Atomic Blonde, Star Trek Beyond
Annabelle Wallis: Annabelle, Peaky Blinders

The Good, the Bad

X-Men, Star Wars, Transformers, DC, Marvel, ja zelfs LEGO! Stuk voor stuk hebben ze een ‘Universe’ waarmee ze de massa’s naar de bioscoop lokken. Universal wil er graag ook ééntje en heeft serieus wat potentieel. De filmstudio heeft zowat alle iconische monsterfilms in haar repertoire. In deze remaketijden perfect materiaal om elk jaar een blockbuster te scoren. Voor de komende jaren staan The Wolfman, The Invisible Man, Bride of Frankenstein en Van Helsing al op het programma in het zogenaamde ‘Dark Universe’. De grote kraker die het universum mag starten, is The Mummy, met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol.

Niemand beter dan Tom Cruise om dit nieuwe legendarische universum in gang te schieten met een regelrechte actieknaller/monsterfilm, niet? Een goede marketingtruc van Universal, maar Tom Cruise is niet meer ‘de grootste ster van deze planeet’ en heeft zelfs de grootste moeite – buiten zijn Mission: Impossible films – om nog een blockbuster te scoren. Het helpt natuurlijk ook niet als je marketingcampagne – die hilarisch totaal foute trailer – catastrofaal is. Scoort de film dan beter? Nee, helemaal niet. Tom Cruise in een monsterfilm werkt niet. Vanaf de allereerste scène geloof je niet in zijn personage en het helpt ook niet als je Indiana Jones probeert na te spelen. Zevendertig machtige stunts, achtervolgingen, coole effecten en spectaculaire momenten later, kan The Mummy nog steeds niet boeien. O ja, de mummie waar het eigenlijk allemaal om draait, de ravissante Sofia Boutella, verschijnt ook enkele keren in beeld om haar vier pupillen te laten zien, maar haar wc-rollen outfit is bij momenten eerder hilarisch dan angstaanjagend. Russell Crowe loopt ook een beetje verloren in de film als Dr. Jekyll en Mr. Hyde, maar dat heb je met ‘universes’ die toekomstige films willen teasen. Het is allemaal vooral een Tom ‘Mission: Mummy’ Cruise-show.

We hadden het nooit verwacht, maar vergeleken met deze is The Mummy met Brendan Fraser een waanzinnig wervelend spektakelstuk. Laat The Mummy en misschien ook wel het hele Dark Universe rustig aan je voorbijgaan en (her)ontdek eerder die fenomenale monsterklassiekers!

The Verdict

De trailers deden al het ergste vermoeden en de film bevestigt dat alleen maar. Tom Cruise probeert zich met een soort van Indiana Jones-imitatie staande te houden in een heel spectaculaire rommelboel. De actie, de effecten en vooral de mummie boeien niet. Laat The Mummy en misschien ook wel het hele Dark Universe rustig aan je voorbijgaan en (her)ontdek eerder die fenomenale monsterklassiekers!

[videos file=”https://youtu.be/PfWbnJ6DH4E” width=”570″ height=”315″][/videos]

@svanbeir

Jazzurri

Back to top