Review The Maze Runner

Review The Maze Runner

Regie: Wes Ball

Cast: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster

Duur: 113m

Jaar: 2014

In de schaduw van The Hunger Games groeide The Maze Runner in 2014 uit tot een verrassende hit. De spectaculaire SF-avonturenfilm blinkt dan ook uit op alle vlakken: interessante personages, bloedstollende momenten, frisse talentvolle acteurs en een mysterie dat je gekluisterd houd aan je stoel tot de allerlaatste seconde. Stap gerust het labyrint binnen, je geraakt er misschien niet meteen uit, maar het is er absoluut leuk toeven.

“The Maze Runner is een razend spannende actiethriller in een post-apocalyptische wereld. Minstens even spectaculair en actierijk als The Hunger Games en Divergent.”

Op de Sinksenfoor kan je je helemaal uitleven in het spiegelpaleis, een verraderlijke doolhof die je gegarandeerd kopzorgen oplevert. Maar dat is klein bier vergeleken met de Maze uit deze bloedstollende overlevingsthriller. Net zoals het hoofdpersonage Thomas worden we in het begin van de film gedropt in de Glade, een kleine leefomgeving die omsloten wordt door vier kolossale muren. Achter die muren ligt de Maze, een hypergesofisticeerd en onkraakbaar labyrint. In de Glade wonen een heleboel andere jongeren, de Gladers. Elk vervullen ze een specifieke taak in deze aparte wereld, waarvan de Runners, de allerbelangrijkste van allemaal zijn. De dappersten onder de Gladers wagen zich elke dag in de Maze om alle geheimen ervan te ontrafelen om zo ooit een uitweg te vinden uit deze macabere omgeving. Een bijna onmogelijke klus, wetende dat de Maze uit 8 aparte secties bestaat waarachter telkens een gigantisch labyrint wordt gevormd. Elke nacht opnieuw krijgt dit labyrint een heuse update en dat gedurende een hele maand, volgens een welbepaalde code. De Runners moeten dus liefst ’s nachts in de Maze op zoek gaan naar hoe het labyrint zijn geheimen openbaart, maar in het donkerste moment van de dag schuilt ook het grootste gevaar. ’s Nachts spuwt de Maze gruwelijke mechanische spinachtige schepsels uit waaraan nog geen enkele Runner wist te ontsnappen. En jij dacht dat de doolhof van The Shining al angstaanjagend en onheilspellend was?

Waarom kijken?

Een van de grote verrassingen van 2014! The Maze Runner is een razend spannende actiethriller in een post-apocalyptische wereld. Minstens even spectaculair en actierijk als The Hunger Games en Divergent. The Maze Runner is een spectaculaire SF-avonturenfilm die uitblinkt op alle vlakken: interessante personages, bloedstollende momenten, frisse talentvolle acteurs en een mysterie dat je gekluisterd houd aan je stoel tot de allerlaatste seconde. Stap gerust het labyrint binnen, je geraakt er misschien niet meteen uit, maar het is er absoluut leuk toeven.

[videos file=”https://youtu.be/AwwbhhjQ9Xk” width=”570″ height=”315″][/videos]

@jazzurri

Jazzurri

Back to top