Review Nerve

Review Nerve

The Story

De ijverige middelbare scholier Vee Delmonica heeft genoeg van een leven aan de zijlijn. Onder druk van haar vrienden besluit ze één keer mee te doen aan het populaire online spel Nerve, een ‘truth or dare’ spel. Wat als een onschuldig spelletje begint, ontpopt zich tot een sensationeel avontuur dat steeds gevaarlijkere vormen aanneemt en waar de inzet alsmaar hoger wordt.

The Crew

Regie – Henry Joost, Ariel Schulman: Catfish, Paranormal Activity 3 en 4
Emma Roberts: Scream 4, We’re the Millers, American Horror Story
Dave Franco: Now You See Me, Fright Night, 21 Jump Street
Emily Meade: The Leftovers, Money Monster

The Good, the Bad

De serie Mr. Robot liet ons al even proeven van the dark side of the internet en ook Hollywood heeft dit fenomeen gevonden als inspiratiebron. Voor een echt serieuze film over het darkweb is het nog even wachten, maar deze Nerve is alvast de met popcorn overgoten en met neon verlichte tienerversie die garant staat voor een avontuurlijke cinematrip. De makers van Nerve zijn niet aan hun proefstuk toe. Henry Joost en Ariel Schulman vormen het inventieve duo achter die andere social media filmsensatie: Catfish.

Net als in hun uitstekende Facebookfilm hebben ze opnieuw een perfecte manier gevonden om het internet en al zijn applicaties op een leuke, energieke manier op het scherm te toveren met een visueel uitdagende en vernuftige prent als resultaat. Vooral op visueel vlak haalt het duo alles uit de kast. Met een fluo-neon getint kleurenpalet, in het oog springende tekst-overs en een perfecte en vooral niet storende symbiose van camerabeelden en smartphone-videos, overdonderen ze de kijker met een tsunami aan visuele prikkels.

Ook de casting is boenk erop. Vanaf hun eerste verschijning op het scherm knettert het meteen tussen Emma Roberts en Dave Franco. Niet alleen bij hen trouwens, het publiek voelt meteen mee met deze leuke personages. Tel daar nog eens de uitmuntende soundtrack bij en je hebt een tienerthriller van de bovenste plank. Enkel spijtig dat de film in het derde act helemaal ontspoort en hete topics als privacy, identity theft en voyeurisme amper worden behandeld. Maar als een lekker wegkijkend popcornfilmpje met serieuze thrills krijgt Nerve een thumbs up!

The Verdict

Nerve is een lekker wegkijkend popcornfilmpje met stevige thrills, heeft met Emma Roberts en Dave Franco een perfect gecast duo in de hoofdrollen en overtuigt met een uitmuntende visuele look en een energieke soundtrack. Enkel het verhaal ontspoort een beetje op het einde, maar voor de rest een tienerthriller om van te smullen.

[videos file=”https://youtu.be/AEgL9o6hxsw” width=”570″ height=”315″][/videos]

@svanbeir

Jazzurri

Back to top