Review Bushwick

Review Bushwick

94m

The Story

Bushwick, een wijk in Brooklyn, wordt aangevallen door een onbekende vijand. Tussen de schietpartijen, explosies en opstandige inwoners proberen de 20-jarige Lucy en de oorlogsveteraan Stupe zich in veiligheid te brengen.

The Crew

Regie – Cary Murnion, Jonathan Milott
Dave Bautista: Guardians of the Galaxy, Blade Runner 2049, Spectre
Brittany Snow: John Tucker Must Die, Pitch Perfect

The Good, the Bad

De actiethriller Bushwick, met Guardians of the Galaxy-ster Dave Bautista in een hoofdrol, start meteen ijzersterk. Vanuit een helikopter worden we getrakteerd op prachtige beelden van New York. Niet de impressionante skyline van Manhattan, maar wel Coney Island en Brooklyn, om ten slotte neer te dalen in de wijk Bushwick. Het wapen dat constant in beeld verschijnt tijdens de luchtbeelden voorspelt al niet veel goeds en eenmaal aan de grond, barst de hel los.

Bushwick dropt ons midden in een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog, waarbij een Texaanse militaire invasie het einde van de Verenigde Staten probeert af te dwingen. Het lijkt een verhaallijn uit een jaren 80-film met Chuck Norris, maar in deze huidige onzekere tijden helemaal niet zo ver gezocht. De sterke start maakt al snel plaats voor echt B-filmmateriaal. De acteerprestaties en dialogen zijn bij momenten van een droevig niveau. Enkel de montage laat af en toe de adrenaline door je lijf gieren. Verschillende shots lijken recht uit een videospelletje te komen en het verrassende einde is een prachtig staaltje lowbudget-actiecinema.

The Verdict

De lowbudget-actiethriller heeft met Dave Bautista en Brittany Snow twee bekende gezichten in de hoofdrollen, maar moet het vooral van de videospelletjes-achtige montage, een jaren 80-Chuck Norris invalshoek en een verdomd sterk staaltje actiecinema (dat einde!) hebben.

[videos file=”https://youtu.be/yv_z5nyggJs” width=”570″ height=”315″][/videos]

@svanbeir

Jazzurri

Back to top