Review Blood Father

Review Blood Father

The Story

John Link is een ex-gedetineerde die zijn dagen vult met AA-bijeenkomsten en het zetten van tatoeages. Daarnaast maakt hij zich ook zorgen over zijn dochter, die al een tijdje spoorloos is. Wanneer ze plots opduikt, blijkt dat ze wordt achtervolgd door gevaarlijke drugscriminelen. Samen slaan ze op de vlucht en wordt John gedwongen om het op te nemen tegen het schorem.

The Crew

Regie – Jean-François Richet: Assault on Precint 13, Mesrine
Mel Gibson : Braveheart, Mad Max, The Expendables 3
Diego Luna: Milk, The Terminal, Y tu mamá también
William H. Macy : Fargo, Jurassic Park III, Pleasantville

The Good, The Bad

Mad Mel is back!”, een statement dat je tegenwoordig veel tegenkomt in de internationale filmmedia. Niet zo verrassend, want Mel Gibson lijkt dit najaar helemaal terug na enkele jaren waarin hij wat onder de radar bleef. In november is het door Gibson geregisseerde oorlogsepos Hacksaw Ridge te zien in de zalen en momenteel kan je hem als acteur aan het werk zien in Blood Father. Van die laatste titel hoef je geen hoogstaande cinema te verwachten, maar de samenwerking tussen Gibson en Mesrine-regisseur Jean-François Richet levert wel een genietbare B-actiethriller op.

Richet steekt nooit onder stoelen of banken dat hij een prent wil maken met een simpele plot die de clichés niet mijdt. De filmgeschiedenis telt namelijk genoeg verhalen over vaders die hun kind moeten beschermen tegen moorddadige schurken. Wat Blood Father dan toch enigszins een prettige kijkervaring maakt, is het feit dat de regisseur begaan is met zijn twee hoofdfiguren en de band die tussen John Link en zijn rebelse dochter heerst. Zijn camera verlaat zelden of nooit hun zijde, waardoor je als kijker steeds in hun kielzog zit, de relatie tussen het tweetal ziet evolueren en mee hun doodsangsten ervaart. Het zorgt ervoor dat de ontknoping op verrassende wijze naar de keel grijpt.

Veel is natuurlijk ook te danken aan de acteerprestatie van Mel Gibson, die op overtuigende wijze in de huid kruipt van een ex-gevangene die worstelt met een drankverslaving en nooit de prijs voor ‘vader van het jaar’ heeft gewonnen. De ruige baard en schorre stem maken het plaatje compleet. Het wordt nog meer genieten wanneer John Link in actie schiet en enkele Mexicaanse drugscriminelen bekampt. Tijdens het geknok en geknal is er steeds ruimte voor wat humor met Gibson die John McClane-gewijs een ludieke oneliner mompelt wanneer hij iemand vol lood pompt. Jup, we kunnen ons slechtere filmvaders inbeelden.

The Verdict

Simpel en compromisloos filmvoer voor iedereen die de ontelbare superheldenfilms of explosieve blockbusters beu is en nood heeft aan wat ouderwetse schietpartijen en vuistgevechten. Mel Gibson draagt Blood Father met sprekend gemak terwijl de regisseur het B-concept een vleugje emotie meegeeft.

https://www.youtube.com/watch?v=HJHL3srsMy8

@TheJimeister

Jimmy Van der Velde

Back to top