Rewind: Oscars voor D’Ardennen en Terminator 3D

Copy 0

Geen dagelijkse nieuwsberichten op Movietalk, maar we kijken wel met plezier terug op de meest opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen week. Hoe doen we dat? We nemen ze bondig onder de loep en stellen ze bloot aan onze ongezouten mening. Simpel, toch?

Terminator 3D

Na Terminator Genisys waren wij er wel uit. De Terminator franchise was terminated. Terminator: Rise of the Machines was nog een aanvaardbare Terminator en bevatte nog een pak memorabele scènes. Terminator Salvation was een misstap, deels door het ontbreken van Schwarzenegger, deels door het weghalen van het achtervolgingsverhaal, de basis van elke goede Terminator-film. Terminator Genisys was de doodsteek, goede intenties, maar een foute cast, een onnodig ingewikkelde verhaallijn en een verkeerd gebruik van Schwarzenegger.

Onze hoop om ooit nog eens een Terminator van topniveau in de bioscoop te zien, verdween als sneeuw voor de zon. Tot deze week twee kleine nieuwtjes op het internet verschenen. Op 29 augustus, exact 1 jaar voor Skynet de touwtjes in handen neemt, verscheen op de Facebookpagina van Terminator dat in 2017 een 3D-versie van Terminator 2: Judgment Day in de bioscoop zal verschijnen. Niet alleen in de VS trouwens, ook in België zal de film uitkomen. Terminator 2: Judgment Day kwam enkele dagen later opnieuw in het nieuws met een filmpje van Joseph Baena die een iconische scène uit de film naspeelt. Baena is de zoon van Schwarzenegger en het filmpje is de max! Zou hij de rol van zijn pa misschien kunnen overnemen. Onze hoop op een nieuwe uitstekende Terminator is terug springlevend. Nu nog James Cameron van die Avatar-films wegkrijgen.

D’Ardennen naar de Oscars

De kogel is door de kerk. De Vlaamse thriller D’Ardennen, het regiedebuut van Robin Pront, is de Belgische inzending voor de Oscars. Een uitstekende keuze, want D’Ardennen is ook volgens ons de beste Belgische film van het afgelopen jaar. Het was al geleden van Rundskop dat we zo genoten hadden van een Belgische film. Het succes van de film blijft trouwens maar duren. Na een wereldpremière op het Filmfestival van Toronto en de openingsfilm van Film Fest Gent, verschijnt D’Ardennen dit najaar in de Amerikaanse bioscoopzalen. Zelfs een Amerikaanse remake staat al in de steiger.

Maar Robin Pront moet zijn ticketje voor LA nog niet boeken. Leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences die zich inschreven voor het Foreign Language Committee, krijgen nu de kans om de komende maanden alle ingezonden films voor de categorie van Beste Niet-Engelstalige Film te bekijken. Voor het einde van de December wordt dan een shortlist met 9 films bekendgemaakt. Welke 5 van die films effectief genomineerd worden voor de Oscars, wordt aangekondigd op 24 januari 2017. De Oscaruitreiking vindt plaats op 26 februari. Veel succes Robin!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.