Kijktips voor vanavond (9/7)

Copy 0

Transformers

(Q2, 20u35, nu in Netflix, Play, Play More, Amazon Prime Video)

Explosies, bombastische actie, explosies, totale destructie, explosies, brullende acteurs, explosies. Welkom in een Michael Bay film. Je bent ervoor of je haat het, maar op het gebied van no nonsense actie is Bay de absolute meester. Zijn energieke stijl levert zelfs in slow-motion nog bombastische actie op en deze film is zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen ‘action-packed’. Zet je schrap voor bijna 2u en een half popcorncinema om van te smullen!

La stanza del figlio

(canvas, 21u00)

La stanza del figlio is een intimistisch familieportret van een gezellig gezin in een Noord-Italiaans stadje. De familie bestaat uit Giovanni, de vader, Paolo, de moeder, en de twee bijna volwassen kinderen; een zoon en een dochter. Niettegenstaande de titel refereert naar de zoon, draait de film vooral rond Giovanni. De man des huizes is psychiater en ontvangt zijn patiënten in zijn kantoor naast het appartement. Giovanni heeft een evenwichtig leven dat bestaat uit een reeks van gewoontes: lezen, muziek beluisteren, zich afzonderen en eindeloos lopen door de stad. Op een zondagavond wordt Giovanni dringend opgeroepen door een patiënt. Hierdoor kan hij niet gaan hardlopen met zijn zoon Andrea. Deze gaat dan maar duiken met zijn vrienden. De zoon zal niet meer naar huis terugkeren. La stanza is een mooi, intiem en ontroerend drama. Een krachttoer van Nanni Moretti, die instond voor de regie, het scenario, het verhaal, de productie en de hoofdrol. Winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Studio Ghibli catalogus

(nu in Netflix)

Disney en vooral Pixar was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor een resem werkelijk uitmuntende animatiefilms voor klein en groot. Maar ook in Japan maken ze fabelachtige animatiepareltjes. Daarvoor mogen we de animatiestudio Ghibli op een staande ovatie trakteren. Onze trouwe zetelpartner Netflix brengt zomaar niet één, maar de volledige Ghibli-catalogus naar hun streamingdienst. Dat levert uren kijkplezier op met animatieklassiekers als Spirited Away en My Neighbor Totoro van grootmeester Hayao Miyazaki, maar ook onbekendere pareltjes als Only Yesterday en The Tale of the Princess Kaguya. Ontdek ze allemaal!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.