Kijktips voor vanavond (8/7)

Copy 0

Meet the Parents

(Q2, 22u40, nu in Play en Play More)

Hilarische familiekomedie in een regie van Jay Roach de man achter Austin Powers en Brüno, met glansrollen van Robert De Niro en Ben Stiller. Verpleger Greg Focker zou niets liever doen dan met kleuterleidster Pam Byrnes in het huwelijksbootje stappen. In haar familie is het de traditie dat de aanstaande echtgenoot de vader van de bruid plechtig om de hand van zijn dochter vraagt. Dit is niet zomaar een formaliteit: de familie Byrnes is nogal excentriek en als voormalig CIA-agent onderwerpt vader Jack zijn toekomstige schoonzoon zelfs aan een leugendetectortest.

District 9

(nu in Play en Play More)

Afzichtelijke insectachtige buitenaardse wezens en een rauwe realistische visuele look in een originele sciencefictionfilm en één van de grote kassuccessen van 2009. Rond regisseur Neil Blomkamp bestond er begin 21ste eeuw al een tijdje een zekere buzz. Zeker na zijn Halo: Landfall kortfilm. Zijn eerste langspeelfilm, het voortreffelijke District 9, verpulverde alle verwachtingen. De film werd een onverwachte hype en schopte het zelfs tot de Oscars! Daar werd hij bovendien genomineerd voor Beste Film! Machtige SF!

Mrs. America

(BBC Two, 22u00, nu in vtm go)

De Britse actrice Cate Blanchett is toch echt wel één van de actrices van haar generatie en dat bewijst ze nogmaals in dit sterk drama over de ‘feministische oorlogen’ van de jaren 70. Maar niet alleen Blanchett speelt de pannen van het dak, ze wordt bijgestaan door een indrukwekkende cast: Rose Byrne, Elizabeth Banks, Sarah Paulson, Jeanne Tripplehorn, John Slattery, James Marsden en nog vele anderen. En dan hebben we het nog niet gehad over de smak geld die werd uitgegeven aan kostuums en decors om je helemaal terug naar de jaren 70 te katapulteren. Creator en showrunner is Dahvi Waller, die zijn strepen eerder verdiende als scenarist van Mad Men.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.