Kijktips voor vanavond (31/8)

Copy 0

Yummy

(nu in Play en Play More)

Griezel en gruwel in de eerste Vlaamse zombiefilm. Kijk deze film niet met een wit hemd of t-shirt, want zelfs het meest krachtige wasproduct krijgt die bloedspetterregen er niet meer uit. Yummy is een orgie van bloed, geweld en humor waarin een jong koppel afreist naar een goedkoop Oost-Europese ziekenhuis voor plastische chirurgie. Wat volgt is een gruwelijk (grappige) nachtmerrie van een trip naar hel, met hoofdrollen voor Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans en Tom Audenaert.

Lucifer seizoen 5

(nu in Netflix)

Normaal ging de ‘fantasy procedural’ eindigen met het vijfde seizoen, maar Netflix besliste daar anders over. Tijdens het finaliseren van de grote finale van seizoen 5 kregen de breinen achter Lucifer, Joe Henderson en Ildy Modrovich, de vraag om nog een extra seizoen in elkaar te boksen. Daar moesten ze toch even over nadenken, maar uiteindelijk gingen ze overstag. Maar geen angst, seizoen 5 blijft helemaal overeind en bevat hierdoor enkele van de meest gewaagde afleveringen van de hele serie, o.a. een zwartwit-flashback aflevering en ééntje waarin de arrogante showrunner van een serie over de duivel die moordzaken oplost op brutale wijze wordt vermoord.

Tenet

(nu in de bioscoop)

Jazeker, af en toe verschijnen er nog nieuwe films in de bioscoop. Maar inderdaad, een blockbuster van het type Tenet, dan moeten we al helemaal terug naar het begin van 2020 met Bad Boys for Life. Tenet werd al enkele keren uitgesteld en kreeg al het etiket ‘redder van de cinemazalen’, maar het is vooral het nieuwste filmproject van Christopher Nolan, de grootste filmregisseur van het moment. Tenet wordt hier en daar neergezet als een vervolg op Inception. Wij zijn een grote fan van Inception, maar verwachten dat Tenet nog enkele stappen verder gaat qua scope, actie, spanning, verhaal en bovenal, cinemaervaring. Als we dan toch met een mondmasker in de bioscoop (bij voorkeur in een IMAX-zaal) moeten zitten, laat het dan minstens voor deze film zijn.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.