Kijktips voor vanavond (31/7)

Copy 0

Poltergeist

(BBC One, 23u45)

Bovennatuurlijke horrorklassieker van de regisseur van The Texas Chainsaw Massacre en geproduceerd door Steven Spielberg. De film kreeg drie Oscarnominaties: beste geluidseffecten, visuele effecten en soundtrack. De familie Freeling, vader, moeder en drie kinderen, is net verhuisd naar een mooi huis in een buitenwijk. Carol Anne, de jongste dochter, blijkt op een mysterieuze manier contact te hebben gelegd met het bovennatuurlijke via een televisiekanaal. Het duurt niet lang vooraleer mysterieuze wezens zich in het huis komen nestelen. Aanvankelijk halen ze flauwe grapjes uit met de familie Freeling, zoals het verplaatsen van objecten. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Poltergeist zit boordevol schrik- en shockmomenten en laat je geen seconde op je gemak voelen. Niet voor mensen die deze nacht lekker willen slapen.

2012

(vtm, 21u00)

Gigantische vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, spectaculaire overstromingen en tsunami’s en adembenemende speciale effecten, in een overdonderende rampenfilm van de absolute expert van het genre, Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow en 10.000 BC). De ondergang van de wereld is al wel vaker aangekondigd, maar zelden waren zoveel mensen het eens over 2012, het jaar waarin volgens de Mayakalender, hedendaagse goeroes en andere onheilsprofeten de wereld zal vergaan. Zonne-uitbarstingen verhitten de aardkern, die op zijn beurt de aardkorst vernietigt. Enkelingen ontsnappen aan de totale vernietiging in reusachtige arken.

The Umbrella Academy seizoen 2

(nu in Netflix)

Superhelden domineren al een tijdje de multiplexen, maar ook op menig streamingdienst zijn ze grote publiekstrekkers. Het eerste seizoen van The Umbrella Aacdemy, met een bont gezelschap excentrieke superhelden, werd een absoluut kijkcijferkanon. Gebaseerd op de graphic novel van Gerard Way (van muziekgroep The Chemical Romance) en Gabriel Bá, volgen we in deze wervelende serie de bezigheden van de Hargreeves clan. Ook in seizoen 2 tekenen de 7 redelijk ongewone superhelden allemaal present: Vanya (Ellen Page), Luther (Tom Hopper), Allison (Emmy Raver-Lampman), Klaus (Robert Sheehan), Diego (David Castañeda), Number Five (Aidan Gallagher), and Ben (Ethan Hwang). Meer gaan we niet zeggen, want dan verklappen we misschien iets voor de kijkers die seizoen 1 nog niet gezien hebben.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.