Kijktips voor vanavond (30/9)

Copy 0

ZeroZeroZero

(canvas, 22u20)

ZeroZeroZero combineert een snoeiharde Mexicaanse narcothriller met een Italiaans maffiaverhaal en een Amerikaans familiedrama. De reeks toont het complexe netwerk van de internationale drugstrafiek op een visueel verbluffende manier, waarbij extreem geweld naadloos overgaat naar intieme persoonlijke momenten of idyllische Calabrische landschappen. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Italiaanse journalist Roberto Saviano, die ook het scenario schreef van de veelgeprezen maffiareeks Gomorra.

Fair Trade

(nu in Streamz en Streamz+)

Fair Trade dient zich aan als de gedoodverfde opvolger van Matroesjka’s. Denk aan brutaal geweld, corruptie, drugshandel, snedige dialogen, seks en klasbakken als Kevin Janssens en Ella-June Henrard. Walter Wilson en Robin De Rover zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs…) en dat maakt hem onberekenbaar.

Ford v Ferrari

(nu in Streamz+)

Wie van snelle blinkende bolides houdt, zit nu even op zijn honger doordat je F1-races niet live kan bijwonen. Gelukkig houdt Hollywood zielsveel van ronkende motoren, halsbrekende achtervolgingen en een stevige portie drama. Ford v Ferrari heeft al deze ingrediënten in overvloed én een stel absolute klasbakken met Matt Damon en Christian Bale in de hoofdrollen. Het levert een lekker wegkijkend autoracedrama op, katapulteert ons terug naar de jaren 60 en zit tjokvol pareltjes van beelden. En natuurlijk ook een stel fabelachtige auto’s. Extra tip: Zet dat geluid maar enkele tikjes hoger.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.