Kijktips voor vanavond (30/7)

Copy 0

Transformers: Revenge of the Fallen

(Q2, 20u30, nu in Play, Play More, Netflix, Amazon Prime Video)

In dit tweede Transformers-avontuur verlegt Michael Bay niet alleen de grenzen van het actiegenre, hij blaast ze allemaal op. Alles mag kapot, alles wordt opgeblazen, alles wordt waanzinnig in beeld gebracht. Deze film bevat bijna 1 uur rasechte actie en die spat op de mooist mogelijke manier van je scherm. Bay laat het gaspedaal deze keer trouwens niet los. De transformatiescènes zijn opnieuw ‘jaw-dropping’, de slo-mo vechtscènes indrukwekkend en de gigantische vechtende robots knettergek. Waanzin!

Mar Adentro

(canvas, 21u10)

Pakkend, emotioneel, prachtig drama, gebaseerd op ware feiten, met een fantastische Javier Bardem, geregisseerd door één van de beste Spaanse regisseurs ooit, Alejandro Amenabar (Tesis, Abre Los Ojos, The Others). Ramon Sampedro maakte als twintiger een fatale duik in zee. Hij brak zijn nek en was totaal verlamd. Bijna dertig jaar later is hij nog steeds aan zijn bed gekluisterd. Hij heeft slechts één wens: op een waardige manier sterven. Winnaar van de Oscar en de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Mr. Robot

(CAZ, 23u40, nu in Play, Play More en Amazon Prime Video)

Eén van de meest bizarre, maar waanzinnig spannende en mysterieuze thrillerseries ooit. Onze CPU heeft de serie nog niet helemaal geïnstalleerd, maar we zijn er zeker van dat de makers er een DDoS-virus hebben in verstopt of dat we niet genoeg memory hebben om alles te verwerken. Uitleggen hoe Mr. Robot in elkaar steekt, is sowieso gekkenwerk. Kort samengevat is Mr. Robot een thrillerserie over een hacker die de kijkers de afgelopen twee seizoenen aan hun computerscherm gekluisterd hield met een machtige cocktail van hacktivisme, Internet-of-Things mayhem, paranoïde schizofrene tech-heavy subplots, donkere cinematografie, spookachtige muziek en een stel intrigerende, empathische en kwetsbare hoofdrolspelers.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.