Kijktips voor vanavond (29/9)

Copy 0

The Guest

(vtm 4, 20u40)

The Guest is een ‘specialleke’. Een mysterieuze thriller met een zekere eighties feel, duidelijk de mosterd gehaald bij klassiekers als The Terminator en alle jaren 80-films van John Carpenter, inclusief de hypnotiserende synt-soundtrack. De grote verrassing van de film is het sublieme hoofdpersonage die op creepy-wijze wordt vertolkt door Downtown Abbey-ster Dan Stevens. Een rasechte cultparel. Opgelet: er zit ook een portie gory stuff in de film.

Les Misérables

(nu in Streamz+)

Welkom in de hel van de Parijse banlieues. Nee, dit is niet een verfilming van het beroemde boek van Victor Hugo. Hoewel in deze versie ook de sociale ongelijkheid een hoofdthema is, maakte de Franse regisseur Ladj Ly met deze prent een pijnlijk, maar rauw realistisch drama over het leven in de Parijse banlieues. Politieman Stéphane is onze ‘gids’ in wat hijzelf op het einde van de film zijn ‘ergste dag ooit’ bestempelt. Winnaar van de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes en genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Devils

(nu in Streamz en Streamz+)

McDreamy in de wereld van de ‘high finance’. Geen enkele rol die Patrick Dempsey in zijn leven nog speelt of die wordt vergeleken met zijn legendarische verschijning in Grey’s Anatomy. Daarom gooit Dempsey het in Devils over een heel andere boeg en kruipt hij zelfs in de rol van absolute slechterik. In dit geval, een beenharde geldwolf. Devils is een duistere en donkere thrillerserie over de financiële wereld waarin een groep makelaars van een investeringsbank stuit op een globale financiële samenzwering.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.