Kijktips voor vanavond (29/7)

Copy 0

The Tourist

(Vitaya, 20u35, nu in Netflix, Amazon Prime Video)

Majestueuze en mysterieuze Hitchcockiaanse thriller, van de regisseur van Das Leben Der Anderen, met Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Op de trein van Parijs naar Venetiƫ ontmoet Frank, een leraar uit Wisconsin, de mooie en mysterieuze Elise Clifton-Ward. Elise is op weg naar Venetiƫ voor een ontmoeting met haar man Alexander Pearce. Haar man wordt gezocht door de Britse geheime dienst en een gangsterbaas. Elise heeft haar man al twee jaar niet meer gezien en na enkele chirurgische ingrepen weet eigenlijk niemand hoe hij er nu juist uitziet. Ze besluit aan te pappen met Frank om zo de geheime dienst en de huurmoordenaars van de gangsterbaas op een verkeerd spoor te zetten.

The Shallows

(Q2, 20u30)

The Shallows is 86 minuten pure visuele chills en thrills. Wat lijkt op een paradijselijke surfermovie, mondt al snel uit in een nagelbijtende survival-thriller. De ravissante Blake Lively schittert met haar prachtige zongebruinde lichaam tegen de achtergrond van de azuurblauwe zee. Maar vanaf het moment dat de zee haar tanden laat zien, zit je vastgenageld aan je zetel voor een onvergetelijke, bloederige en zenuwslopende filmhap. Steven Seagull speelt een opmerkelijke bijrol!

Escape at Dannemora

(canvas, 22u10)

Een op ware gebeurtenissen gebaseerde fictiereeks over een merkwaardige ontsnapping uit de gevangenis van Dannemora tegen de Canadese grens in 2015. Twee moordenaars wisten toen te ontsnappen met de hulp van een vrouwelijke gevangenismedewerker met wie ze allebei een seksuele relatie hadden. De achtdelige reeks werd geregisseerd door Ben Stiller, ja inderdaad, de komiek uit de Meet the Parents trilogie, met in de hoofdrollen de altijd sublieme Benicio del Toro, Paul Dano en Patricia Arquette. Arquette werd voor haar vertolking beloond met een Golde Globe.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.