Kijktips voor vanavond (27/7)

Copy 0

Ghostbusters

(CAZ, 20u40, nu in Netflix)

Kaskraker en klassieker uit 1984 met Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis en Ernie Hudson. Peter Venkman, Ray Stantz en Egon Spengler zijn drie parapsychologen die werken aan de universiteit van Columbia in New York City. Ze voeren onderzoek naar paranormale fenomenen. Althans dat beweren ze toch. Wanneer hun contract echter verloopt worden ze ontslagen. Met zijn drieën starten ze een eigen bedrijfje op, gespecialiseerd in het opsporen en vangen van geesten. Hun werkzaamheden worden op hoongelach onthaalt, maar het duurt niet lang vooraleer de zaak uit zijn voegen barst. Voortaan gaan ze door het leven als de ‘Ghostbusters’. Walter Peck van de Environmental Protection Agency denkt dat de Ghostbusters leugenaars zijn en laat ze opsluiten. Maar plots wordt de stad omgeven door boze en duivelse geesten en een gigantische ‘Marshmallow Man’.

Minority Report

(Q2, 20u30, nu in Play, Play More, Amazon Prime Video)

Halsbrekende achtervolgingen, hoogtechnologische gadgets, een monumentale scène met oogscannende spinnen en verbluffende speciale effecten in een futuristische sciencefictionthriller van Steven Spielberg, gebaseerd op een boek van Philip K. Dick (Total Recall en Blade Runner). Pre-Crime technologie heeft van Washington de veiligste stad in de VS gemaakt. Tot het hoofd van Pre-Crime zelf beschuldigd wordt van moord en op de vlucht slaat om zijn onschuld te bewijzen.

Room 104 seizoen 4

(nu in Play en Play More)

Twaalf afleveringen die zich steeds in dezelfde hotelkamer afspelen. In elke aflevering staan er andere personages centraal. In seizoen 4 o.a. Dave Bautista en Kevin McKidd. In elke aflevering gebeurt er iets compleet anders in de hotelkamer. Alle genres passeren de revue, gaande van donkere komedie over schrijnend drama tot muzikale romance. HBO houdt van uitdagingen en na drie seizoenen zijn de broertjes Duplass (Togetherness) nog steeds niet uitgepraat. Room 104 sluit zijn deuren, want HBO heeft aangekondigd dat dit vierde ook meteen het laatste seizoen is. Seizoen 1 t.e.m. 3 zijn ook te bekijken in Play en Play More.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.