Kijktips voor vanavond (2/7)

Copy 0

Prisoners

(canvas, 21u15)

Hugh Jackman scheert momenteel hoge toppen met zijn vertolkingen in Bad Education en The Front Runner. Wolverine blijft natuurlijk zijn bekendste rol, maar Jackman liet eerder zijn veelzijdigheid en kunnen al eens zien in de beklijvende en intense dramathriller Prisoners. Een meesterwerkje van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) rond Keller Dover, een vader (rol van Jackman) die geconfronteerd wordt met de ergste nachtmerrie van een ouder: de verdwijning van zijn dochter. Samen met rechercheur Loki – een beangstigend intense vertolking van Jake Gyllenhaal – stort Dover zich op de zaak en de enige verdachte. Het levert een mysterieuze thriller met bij momenten zeer stevige en brutale scènes, een prachtige, maar soms dus lugubure sfeerschepping en waanzinnige vertolkingen van Jackman en Gyllenhaal. Een absolute aanrader!


Albatros

(nu in Play en Play More)

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp Albatros in de Ardennen. Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. Van de makers van Bevergem met o.a. Radio Gaga-presentatoren Dominique van Malderen en Joris Hessels.


The Longest Ride

(Vitaya, 20u35)

Een nieuwe voltreffer van Nicholas Sparks. The Notebook, The Last Song, Dear John, Safe Heaven, The Best of Me. Het lijstje romantische drama’s van Sparks waarbij je het einde niet haalt zonder snotteren en traantjes, oogt ondertussen indrukwekkend. Ook zijn nieuwste, The Longest Ride, is een schot in de roos, of beter gezegd het hart. De mannelijke hoofdrol wordt bovendien gespeeld door Scott Eastwood, zoon van en één van de nieuwe posterboys van Hollywood. Zet die doos zakdoeken maar al klaar!


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.