Filmtips voor vanavond (7/8)

Copy 0

Jackie Brown

(canvas, 21u00)

Hilarische situaties, een excellente soundtrack, sublieme kleine rolletjes van Robert De Niro en Bridget Fonda en een lekker vuilbekkende Samuel L. Jackson in een misdaadthriller van Quentin Tarantino, met Pam Grier (Foxy Brown) en een Oscargenomineerde Robert Forster. Jackie Brown is een stewardess die haar schamele inkomen probeert aan te zuiveren door zwart geld het land in te smokkelen voor wapenhandelaar Ordell. Wanneer Jackie op het vliegveld wordt aangehouden door de FBI hangt haar een forse gevangenisstraf boven het hoofd. Tenzij ze bereidt is de politie te helpen om Ordell achter tralies te krijgen. Samen met de sympathieke Max smeedt Jackie een roekeloos plan.

Crimson Peak

(Q2, 22u50)

Betreden op eigen risico! Guillermo del Toro dompelt ons in deze romantische ‘gothic’-horrorfilm helemaal onder in een donkere, duistere en angstaanjagende fantasywereld. Del Toro haalt alles uit de kast om een naargeestig en luguber sfeertje op te roepen zoals in de beste ‘haunted house’-thriller. Het formidabele trio Wasikowski-Hiddleston-Chastain trekken ons helemaal het verhaal in en jagen ons de stuipen op het lijf!

Interview with the Vampire

(BBC One, 23u45)

Spanning, sensatie, schokeffecten en een indrukwekkende topcast (Cruise, Pitt, Banderas, Dunst), in een van de beste vampierenfilms ooit gemaakt, van de regisseur van The Crying Game, In Dreams en The Brave One. Gebaseerd op de bestseller van Anne Rice. De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac. Ergens op het einde van de 18de eeuw wordt hij gebeten door de flamboyante vampier Lestat. Louis kiest ervoor om voortaan door het leven te gaan als vampier. Maar eenvoudig is dat niet, want hij heeft te veel respect voor het leven om mensen te vermoorden. Dit tot grote ergernis van Lestat, die iedere avond wel enkele mensen vermoord. Hun relatie komt tot een einde als Louis zich voegt bij een groep vampieren die helemaal anders leven. Maar dat is zeker niet het einde van het verhaal.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.