Filmtips voor vanavond (4/7)

Copy 0

The Descendants

(vtm, 22u30)

Uitmuntend drama van de regisseur van Sideways en About Schmidt, met George Clooney en Hollywoodsensatie Shailene Woodley. De film won een Oscar voor Beste Scenario en werd genomineerd voor o.a. Beste Film, Regie en Acteur. Matt King, vader van twee dochters, krijgt een zware klap te verwerken wanneer zijn vrouw betrokken raakt bij een ernstig bootongeluk in Waikiki. Op zijn eigen onbeholpen wijze tracht hij de relatie met zijn dochters, de bijdehante Scottie en de opstandige Alexandra, te herstellen. Wanneer Alexandra hem echter vertelt dat haar moeder ten tijde van het ongeluk een verhouding met een andere man had, wordt Matt gedwongen om op een andere wijze naar zijn leven en familie te kijken.

Star Trek

(Q2, 20u30, nu in Play, Play More en Amazon Prime Video)

Duizelingwekkende speciale effecten, een cameo van de originele Spock en de ‘finest’ onder de jonge garde van Hollywood, in een spectaculaire SF-thriller van het wonderkind in filmland, J.J. Abrams, de man achter o.a. Mission: Impossible III, Lost, Cloverfield en Star Wars: the Force Awakens. Regisseur J.J. Abrams keert met Star Trek terug naar het begin, naar de eerste reis van het ruimteschip U.S.S. Enterprise. James Tiberius Kirk, een ontzettende wildebras, laat zich overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Daar krijgt hij het meteen aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de rationele kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Als ze met het revolutionaire futuristische ruimteschip U.S.S. Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen, moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te doen slagen.

Deux jours, une nuit

(BBC Two, 01u15)

Vraag in het buitenland naar de naam van een Belgische filmmaker en de kans is groot dat je er twee krijgt : Jean-Pierre en Luc Dardenne. De twee Waalse broers maken al meer dan twintig jaar de meest indrukwekkende sociale drama’s en wonnen al twee keer de Gouden Palm. Twee jaar geleden strikten ze Marion Cotillard voor Deux jours, une nuit, een humaan sociaal-realistisch verhaal over een vrouw die haar collega’s probeert te overtuigen om voor haar job te kiezen in plaats van voor een bonus. Cotillard is fenomenaal, de ontknoping hoopvol.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.