Filmtips voor vanavond (3/8)

Copy 0

Lucy

(CAZ, 20u40, nu in Netflix)

De Franse regisseur Luc Besson leverde in het verleden wel enkele gesmaakte SF-prenten af. The Fifth Element is zijn meeste gekende film, maar ook Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol was een voltreffer. Lucy is één lang entertainend, totaal over the top SF-spektakel. Verwacht geen baanbrekende stuff zoals Blade Runner 2049 en Arrival, maar popcornfun met dat typische Besson-sausje. Een pseudo-intellectuele actiefilm die zichzelf vooral helemaal niet serieus neemt. Pure fun!

American Sniper

(nu in Netflix)

De beste Bradley Cooper in een met Oscarnominaties overladen biopic van Clint Eastwood. Navy S.E.A.L. sluipschutter Chris Kyle dient vier keer in Irak, doodt in die periode bijna 200 vijandige strijders en is daarmee de meest trefzekere sluipschutter uit de militaire geschiedenis van de VS. Hij werkt in de geest van het Navy S.E.A.L. credo: ‘leave no man behind.’ Maar wanneer hij terugkeert naar zijn vrouw Taya en kinderen, komt Chris erachter dat het juist de oorlog is die hij niet achter zich kan laten.

Hidalgo

(Q2, 20u30)

Avontuurlijke Disney-familiefilm van de regisseur van Jumanji en Jurassic Park III, met Viggo Mortensen en Omar Sharif. Frank T. Hopkins is één van de beste paardrijders op de lange afstanden. Toch brengt hij het merendeel van zijn tijd door als artiest in Wild West shows. Wanneer hij echter claimt dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is, valt dit niet in goede aarde bij een Arabische sjeik. Hij nodigt Hopkins uit voor een 3000-mijl lange race door de Arabische woestijn.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.