Filmtips voor vanavond (3/7)

Copy 0

The Breakfast Club

(canvas, 21u30, nu in Netflix)

Jaren 80 klassieker van John Hughes, de man achter de ‘eighties’ tienerklassiekers Sixteen Candles, Pretty in Pink en Ferris Bueller’s Day Off, met Molly Ringwald, Emilio Estevez, Judd Nelson en Ally Sheedy. Een van onze absolute favorieten van de jaren 80 en ééntje die je elk jaar opnieuw kan herbekijken. Op een rustige zaterdagmorgen vertrekken vijf studenten naar school. Wegens verschillende redenen moeten ze een hele dag nablijven. Ze behoren elk tot een totaal andere groep (de sporter, het populaire meisje, de nerd, de rebel en het buitenbeentje) en kennen elkaar dus van haar noch pluim. Aanvankelijk houden ze zich allemaal koest en werken ze braaf aan het opstel dat ze moeten schrijven. Maar gaandeweg gaan ze de confrontatie met elkaar aan. Zo ontdekken ze dat hoe verschillend ze ook mogen zijn, ze toch met ongeveer dezelfde problemen, frustraties en angsten kampen.

Bridge of Spies

(vtm, 23u10)

Steven Spielberg en Tom Hanks bundelen de krachten voor een spionagethriller uit de oude doos. Hanks is uitmuntend, maar wordt toch nog van het scherm gespeeld door ene Mark Rylance. De toneelacteur zet een weergaloze vertolking neer die bekroond werd met de Oscar voor Beste Bijrol. Geen actie- en schietscènes, maar drama zoals je het maar zelden ziet. De film werd genomineerd voor nog 7 andere Oscars, waaronder Beste Film en Beste Cinematografie.


3:10 to Yuma

(BBC One, 23u45)

Uitmuntende western van de regisseur van Walk the Line en Cop Land met Russell Crowe, Christian Bale en Peter Fonda. De film werd genomineerd voor twee Oscars: beste geluid en beste soundtrack. De gevreesde outlaw Ben Wade heeft met zijn bende een geslaagde overval uitgevoerd op de postkoets die de lonen van de spoorwegarbeiders vervoert. Van de begeleiders brengt slechts één het er levend vanaf. Later wordt Wade gearresteerd. Er worden mannen gezocht om de gangster te begeleiden op de trein van 3u10 naar Yuma. De arme boer Dan Evans kan het geld goed gebruiken en stelt zich kandidaat.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.