Filmtips voor vanavond (3/10)

Copy 0

Bumblebee

(vtm, 20u30, nu in Netflix)

Beter dan de Transformers-films. Wie had in 2007 ooit gedacht dat de film Transformers het begin vormde van een van de meest succesvolle filmreeksen ooit? Bumblebee speelde vanaf de start een hoofdrol en krijgt met deze film zijn eigen spinoff. Bumblebee dompelt je helemaal onder in de jaren 80 met een jukebox boordevol eighties klassieker, talrijke referenties naar films uit dat decennium, frisse actiescènes en Hailee Steinfeld in formidabele vorm.

Star Trek Beyond

(vtm 3, 20u30)

‘Hold on to something!’ J.J. Abrams besliste na twee Star Trek-films om de sleutels van de Enterprise aan Justin Lin te geven – regisseur van een pak Fast and the Furious-films – ‘to boldly go where no one has gone before’. Dat is ook letterlijk wat Lin met deze Star Trek doet. Hij overdondert ons met de meest waanzinnige actiescène uit de hele Star Trek-franchise, mept ons bijna K.O. met een opeenvolging van achtervolgingen, schietpartijen, gevechten en … euh motorstunts, en voert Idris Elba op als big baddie. Lees onze review.

Instinct

(NPO 3, 22u45)

Uitstekende debuutfilm van actrice/regisseur Halina Reijn met dat andere Nederlandse fenomeen Carice Van Houten in de hoofdrol. We waarschuwen je al wel op voorhand, dit wordt een ongemakkelijke, bij momenten verontrustende kijkervaring. Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.