Filmtips voor vanavond (28/9)

Copy 0

1917

(nu in Streamz+)

Wij moeten nog steeds bekomen van de waanzinnige ervaring van Dunkirk en hier worden we met 1917 opnieuw in de hel van een oorlog gedropt. Regisseur Sam Mendes heeft al wat moois afgeleverd – American Beauty, Skyfall – en ook 1917 is een filmbeleving die je niet snel zal vergeten. In wat lijkt als één continu shot, neemt de camera je mee naar Noord-Frankrijk, in de loopgraven en middenin het aartsgevaarlijke strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog. Mendes en cinematograaf Roger Deakins zetten de kijker letterlijk middenin de chaos. Dat levert nagelbijtende spanning op, stevige schrikmomenten, verrassingen, maar ook een aantal kleine, stillere, maar daarom niet minder krachtige momenten. Een absolute must see!

The Truman Show

(vtm 4, 20u40)

Amusant, grappig, origineel, maar ook (nog steeds) brandend actueel en intelligent drama. Een knap staaltje meesterschap van regisseur Peter Weir (Dead Poets Society) met een prachtige soundtrack, donkere humor, ijzersterke vertolkingen van Ed Harris en Jim Carrey, en een majestueus einde. Een absolute aanrader. Truman Burbank leidt een perfect leventje: hij heeft een goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Maar misschien is zijn leven toch wel iets te perfect. Als kijker weten we ondertussen dat Truman het hoofdpersonage is van het succesvolle tv-programma ‘The Truman Show’, dat hij al heel zijn leven in een enorme tv-studio woont waar een dorp is nagebouwd en dat al zijn vrienden acteurs zijn. Maar wat gebeurt er als Truman dit allemaal ontdekt?

Kill Bill Vol. 1

(NPO 3, 2025)

Spraakmakend, gewelddadig en legendarisch eerste deel van Quentin Tarantino’s magnum opus, met Uma Thurman (Pulp Fiction) en Lucy Liu (Charlie’s Angels, Elementary). De zwangere huurmoordenares ‘The Bride’ wordt bruut neergeschoten. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, verandert ze in een meedogenloze moordmachine die uit is op wraak. Ze gaat op zoek naar de verantwoordelijke bendeleden om ze één voor één te vermoorden.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.