Filmtips voor vanavond (28/7)

Copy 0

Memento

(CAZ, 20u40, nu in Amazon Prime Video, Netflix)

Sublieme thriller en mega mindfuck van Christopher Nolan, regisseur van The Dark Knight, Inception, Interstellar en Dunkirk, met Carrie-Anne Moss (The Matrix), Guy Pearce (L.A. Confidential) en Joe Pantoliano (Bad Boys). De film werd genomineerd voor twee Oscars: beste montage en scenario. Leonard Shelby is een voormalige verzekeringsagent. Hij is getuige geweest van de verkrachting en de moord op zijn vrouw. Sindsdien is Shelby uit op wraak en start hij een verwoede zoektocht naar de moordenaar. Hij kampt met één groot probleem. Sinds de moord op zijn vrouw kampt hij met een ernstig beschadigd geheugen. Hij heeft geen korte-termijn geheugen meer. Zo is hij overgeleverd aan briefjes, polaroidfoto’s en tatoeages op zijn lichaam om de moordenaar te vinden en zijn eigen verleden te ontrafelen.

Ex Machina

(CAZ 2, 20u40)

De beste SF-film van 2015! Alex Garland, scenarist van The Beach en Sunshine, maakte zijn regiedebuut met dit SF-pareltje. De film won de Oscar voor Beste Visuele Effecten en bevat een fabelachtige cast met Star Wars-sterren Oscar Isaac en Domhnall Gleeson, maar vooral de uitmuntende Alicia Vikander. Voor een week mag programmeur Caleb het exclusieve huis van zijn teruggetrokken baas betreden om de beeldschone artificiële intelligentie Ava te testen op haar menselijke vaardigheden.

Scarface

(nu in Netflix)

Ultragewelddadige en klassieke gangsterfilm van Brian De Palma, regisseur van The Untouchables en Body Double, naar een scenario van Oliver Stone, met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. De film werd genomineerd voor drie Golden Globes: beste acteur, mannelijke bijrol en muziek. Tony Montana is een kleine crimineel uit Cuba die zijn kans waagt in de VS. Zijn gewelddadige aanpak en nietsontziende acties worden snel opgemerkt door het criminele circuit.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.