Filmtips voor vanavond (26/7)

Copy 0

Forrest Gump

(vtm, 20u25, nu in Netflix, Play, Play More, Amazon Prime Video)

Run Forrest Run! Het begin van de jaren 90 luidde het Tom Hanks-tijdperk in. Eerst kaapte hij een Oscar weg voor zijn vertolking in Philadelphia, maar vooral Forrest Gump maakte van de Hollywoodster een wereldwijd fenomeen. Gump is een jongen die ondanks zijn lage IQ op een zeer naïeve, maar vooral positieve manier naar de wereld kijkt. Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Winnaar van de Oscar voor Beste Film!

The Lord of the Rings: the Fellowship of the Ring

(vier, 19u55, nu in Netflix, Play, Play More, Amazon Prime Video)

Magistraal en episch avontuur met adembenemende landschappen, duizelingwekkende actiescènes, machtige speciale effecten, een fantastische soundtrack van James Horner en een perfecte mix van spanning, humor en drama, gebaseerd op het legendarische meesterwerk van J.R.R. Tolkien, van de regisseur van The Hobbit trilogie. Frodo, een zachtaardige Hobbit van de Shire, komt per toeval in het bezit van een merkwaardige ring. De tovenaar Gandalf ontdekt meteen dat het om ‘de Ene Ring’ gaat, waar de slechte Sauron al lang naar op zoek is. Samen met Gandalf, een dwerg, een elf, twee mensen en drie Hobbits, start Frodo aan een ongezien avontuur om de ring te vernietigen.

The Magnificent Seven

(CAZ, 20u40)

Legendarische westernklassieker van de regisseur van The Great Escape en The Eagle Has Landed met een all-star cast: Steve McQueen, Charles Bronson, Yul Brynner, James Coburn en Robert Vaughn. De film is een remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk Shichinin No Samurai. De schitterende muziekscore van Elmer Bernstein werd genomineerd voor een Oscar. De charismatische bandiet Calvera (rol van Eli Wallach, The Good, the Bad and the Ugly) plundert ieder jaar met zijn meedogenloze bende een Mexicaans grensstadje. De Mexicaanse boeren willen terugvechten, maar ze hebben geen wapens en weten zelfs niet eens hoe ze deze moeten gebruiken. De dorpsbewoners sturen dan maar drie boeren naar de Verenigde Staten om enkele huurlingen te vinden. Chris Adams en Vin willen hun diensten wel aanbieden en rekruteren nog vijf andere huurlingen. Deze zeven revolverhelden proberen het dorp klaar te stomen om het op te nemen tegen het legertje bandieten van Calvera.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.