Filmtips voor vanavond (24/7)

Copy 0

The Shining

(BBC One, 23u50)

Monumentale en huiveringwekkende horrorthriller van grootmeester Stanley Kubrick (2001: A Space Odyssey, Clockwork Orange), gebaseerd op een boek van Stephen King, met Jack Nicholson en Shelley Duvall. Jack Torrence is een schrijver met writer’s block die tijdens de winter de huismeester wordt van het prestigieuze Overlook Hotel. Het hotel ligt op een afgelegen plek in het gebergte van Colorado. Jack beschouwt deze plek als een ideale inspiratiebron voor zijn nieuwe boek. Bovendien kan hij hier met zijn vrouw Wendy en hun zoontje Danny eindelijk eens tot rust komen. Volgens geruchten zou het hotel bezeten zijn door kwade krachten. De vorige huismeester werd namelijk krankzinnig en moordde daarna op gruwelijke wijze zijn gezin uit.

For a Few Dollars More

(BBC Two, 00u20)

Meesterlijke en wereldberoemde spaghetti-western van grootmeester Sergio Leone (The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West) met Clint Eastwood. Monco is een mysterieuze premiejager die zijn zinnen heeft gezet op het inrekenen van de meedogenloze en knettergekke El Indio, de gevaarlijkste en beruchtste bandiet. Hij is echter niet de enige die jacht maakt op El Indio. Een zekere Kolonel Douglas Mortimer wil de gangster net zo graag oppakken, dood of levend. Terwijl de twee revolverhelden elkaar voor geen haar vertrouwen, gaan ze schoorvoetend toch een alliantie aan.

Twelve Monkeys

(canvas, 21u00, nu in Amazon Prime Video)

SF-klassieker van regisseur Terry Gilliam (Brazil), met Bruce Willis (Die Hard), Brad Pitt (Se7en) en Madeline Stowe (tv-serie Revenge). De film werd genomineerd voor 2 Oscars: Mannelijk Bijrol (Pitt) en Kostuums. Pitt won wel een Golden Globe voor zijn vertolking. Een onbekend virus heeft het menselijk ras bijna uitgeroeid in 1996. In 2035 heeft slechts 1% het virus overleefd. De overlevenden zijn verplicht om onder de grond te leven. Een gevangene wordt gedwongen om vrijwillig terug te keren naar 1996 om informatie over het ontstaan van het virus te verzamelen dat het resultaat zou zijn geweest van het mysterieuze ‘Leger van de Twaalf Apen’.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.