Filmtips voor vanavond (23/7)

Copy 0

The 5th Wave

(Q2, 20u30)

Aliens hebben onze wereld herleid tot een puinhoop en de bevolking gedecimeerd in vier nietsontziende ‘waves’. Enkel het genadeschot moet nog gegeven worden. De zogenaamde ‘5th Wave’. In deze post-apocalyptische wereld moet een tiener uitgroeien tot een beenharde overlevingsmachine om de mensheid te redden. Maar de weg naar overleving ligt bezaaid met talloze obstakels en niemand valt te vertrouwen. Een suvrivalspektakel voor de fans van The Hunger Games– en Divergent-filmreeksen!

The X-Files: I Want to Believe

(CAZ, 20u40)

Tweede film van de immens populaire en bovennatuurlijke thriller serie The X-Files, met David Duchovny en Gillian Anderson. Mulder en Scully krijgen deze keer een heel lugubere zaak voorgeschoteld. Wanneer een FBI-agente wordt ontvoerd, meldt de pedofiele priester Joseph Crissman zich bij de FBI. Hij beweert visioenen te hebben die de speurders naar de verdwenen vrouw kunnen leiden. De FBI besluit een beroep te doen op Mulder en Scully om de zaak te onderzoeken. Wat hun pad kruist, tart alle verbeelding.

The Mustang

(nu in Play More)

Een absoluut pareltje met een weergaloze Matthias Schoenaerts. In The Mustang kruipt Schoenaerts in de huid van gevangene Roman Coleman, die al een tijdje vastzit in het Northern Nevada Correction Center. Daar ontfermt Roman zich over een wilde mustang. De man herkent zichzelf in de rusteloze ziel van het paard en heeft de grootste moeite om het dier te temmen. ‘The Mustang’ is een passieproject van Schoenaerts dat in de VS bedolven werd onder de superlatieven. Schoenaerts werd zelf genomineerd voor de prestigieuze Spirit Award. Poëtisch, hartverscheurend en intens. Ga dit zien!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.