Filmtips voor vanavond (22/7)

Copy 0

Die Hard with a Vengeance

(vtm, 22u00)

‘Simon Says’. Jeremy Irons is een formidabele tegenstander voor superflik John McClane in het derde deel van de onverwoestbare Die Hard reeks. De Die Hard filmreeks heeft ondertussen al serieus wat averij opgelopen, maar dit derde avontuur heeft nog alle ingrediënten van een echte Die Hard film. Voeg daar nog Samuel L. Jackson aan toe en je zit gebeiteld voor een leuk filmavondje boordevol spanning, sadistische spelletjes, Duitse accenten en megalomane actiescènes.

Flightplan

(Q2, 22u35)

Een vermist kind en een wanhopige moeder in een vliegtuig op 15 km hoogte in een zenuwslopende ‘Hitchcockiaanse’ thriller met Jodie Foster. Kyle Pratt, een vliegtuigingenieur, vliegt met haar dochtertje Julia van Berlijn naar New York om haar man te begraven. Onderweg valt Kyle in slaap. Als ze terug wakker wordt, is er geen spoor meer van Julia. Aanvankelijk maakt Kyle zich geen zorgen, maar als haar dochter niet meteen terug opduikt, roept ze de hulp in van de bemanning. Volgens de bemanning is er echter geen enkel bewijs dat Julia ooit aan boord is geweest.

The Lovely Bones

(Vitaya, 20u35)

Betoverende visuele effecten in een paranormaal en aangrijpend thrillerdrama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Alice Sebold, van de regisseur van de The Lord of the Rings-trilogie. De veertienjarige Susie Salmon werd verkracht en vermoord. Vanuit het hiernamaals beschrijft ze de gebeurtenissen rond haar dood en maken we kennis met de betoverende wereld waar ze zich bevindt. Susie moet lijdzaam toezien hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader koortsachtig zoekt naar de moordenaar, keert haar moeder zich af van de rest van de familie. Susie volgt ook haar moordenaar, die ieder spoor tracht uit te wissen en een nieuw slachtoffer heeft uitgekozen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.