Filmtips voor vanavond (19/7)

Copy 0

The Hobbit: the Battle of the Five Armies

(vier, 19u55)

Afscheid van Tolkiens en Peter Jacksons magische wereld. Maar Peter Jackson heeft nog serieus wat in petto voor deze allerlaatste aflevering van de The Hobbit. Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd op Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Smaug zint op wraak en Sauron stuurt enorme legers met Orks naar de Eenzame Berg. Er zit een groot gevecht aan te komen.

The Pelican Brief

(zes, 20u35)

Zenuwslopende politieke thriller, gebaseerd op een bestseller van John Grisham, van de regisseur van All the President’s Men, met Denzel Washington (Philadelphia) en Julia Roberts (Erin Brockovich). Twee rechters van het Hooggerechtshof zijn vermoord en een studente rechten opent op eigen houtje een onderzoek. Haar vermoedens onderbouwt ze met een voorbereidend, speculatief dossier dat tot op de hoogste regeringsniveaus schokgolven veroorzaakt. Samen met een vastbesloten onderzoeksjournalist besluit ze haar ontdekkingen publiek te maken. Maar dan moet ze wel eerst in leven blijven.

Rapunzel

(vtm, 17u05)

Hilarische sidekicks, aanstekelijke liedjes, een moedige prinses en een onweerstaanbare mix van avontuur, spanning en romantiek, in een Disneysprookje gebaseerd op een verhaal van de gebroeders Grimm. Prinses Rapunzel werd als baby ontvoerd door de gemene heks Mother Gothel. Ze heeft 20 meter magisch goudblond haar, dat de heks gebruikt om haar jeugdigheid te behouden. De jonge prinses wordt vastgehouden in een hoge toren waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Rapunzel snakt al jaren naar avontuur in haar leven en droomt ervan om de toren ooit te verlaten. Op haar 18 de verjaardag lijkt haar droom uit te komen als de knapste, maar beruchtste crimineel van het koninkrijk, ridder Flynn, op de vlucht, in de toren belandt.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.