Filmtips voor vanavond (17/7)

Copy 0

Rosemary’s Baby

(canvas, 21u25)

Je hebt veel goede horrorfilms en je hebt een aantal absolute meesterwerken. The Exorcist staat helemaal alleen aan de top, maar Rosemary’s Baby zit in een select groepje net daaronder. De eerste Amerikaanse film van regisseur Roman Polanski is misschien wel meteen zijn allerbeste film ooit. De film volgt het stel Rosemary dat zijn intrek neemt in een appartement in New York. Het koppel raakt al snel bevriend met hun buren. Maar vanaf het moment dat de vrouw zwanger wordt, verandert alles drastisch. Polanski neemt je mee op een gruwelijke kijktrip, dompelt je onder in een huiveringwekkend, paranoïde sfeertje, de acteurs en actrices zijn perfect gecast en het verhaal en de gebeurtenissen houden je aan je scherm gekluisterd. Dit is horror van de bovenste plank. Niet kijken als je zwanger bent.

Hidden Figures

(vtm, 23u55)

Hidden Figures brengt een hommage aan de zwarte vrouwen die aan de basis stonden van de Amerikaanse ruimtevaart. Het is het soort film waar Hollywood in excelleert. Zware onderwerpen zoals seksisme en racisme worden op een lichte, humoristische wijze getackeld en leveren verschillende juich- en euforiemomenten op. De film werd genomineerd voor 3 Oscars (o.a. Beste Film) en heeft met Octavia Spencer, Taraji P. Henson en Janelle Monáe drie fantastische zwarte actrices in de hoofdrollen. Een absolute crowdpleaser!

Exodus: Gods and Kings

(vtm, 21u00)

Ridley Scott en zijn zeven plagen. Christian Bale is van geen kleintje vervaard. Hij kruipt met het grootste gemak in de rol van superheld Batman, van über-krijger John Connor, van meesterspychopaat Patrick Bateman en nu waagt hij zich zelfs aan de rol van Mozes. In deze epische Bijbelvertelling zien we hoe Mozes zich opwerkt tot een grote leider, het opneemt tegen de meedogenloze Egyptische farao Ramses en een monumentale reis onderneemt met meer dan zestigduizend slaven.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.