Filmtips voor vanavond (16/8)

Copy 0

The Shawshank Redemption

(vier, 21u20, nu in Netflix)

Bijna geruisloos gepasseerd in de bioscoop, opgehemeld door de critici, genomineerd voor Oscars, maar pas over de jaren uitgegroeid tot één van de meest geliefde films ooit en al jarenlang de nummer 1 in de IMDb top 250. Gebaseerd op een kortverhaal van Stephen King, dat door regisseur Frank Darabont voor amper 1 dollar werd gekocht (!), vertelt The Shawshank Redemption een fantastisch verhaal, boordevol tragedie, drama en humor. De film zit barstensvol legendarische scènes, heeft met (de stem van) Morgan Freeman een fabelachtige verteller, elke rol is perfect gecast – met Tim Robbins als absoluut hoogtepunt – en de film roept alle mogelijke emoties op in 142 prachtige minuten. Wat een film!

War of the Worlds

(vtm, 20u30, nu in Play, Play More, Amazon Prime Video)

Indrukwekkend post-9/11-thrillerdrama boordevol waanzinnige shots, degelijk acteerwerk van Tom Cruise en Tim Robbins, en knappe special effects. Een redelijk donkere prent voor een Steven Spielberg-film, maar ééntje die wel behoort tot zijn beste films van de laatste decennia. Ray is een gescheiden havenarbeider die zijn kinderen sporadisch ziet. Hij heeft het moeilijk om een goede vader voor hen te zijn, maar er wachten hem nog veel grotere problemen. Buitenaardse wezens zijn immers op aarde geland en ze komen niet in vrede.

Dark Waters

(Play More Cinema, 21u00)

Na Spotlight schopt Mark Ruffalo ons nog maar eens een geweten. De uitstekende acteur kruipt voor dit waargebeurde rechtbankdrama in de huid van advocaat Robert Bilott. Hij durft het aan om de degens te kruisen met chemiereus DuPont, rond het gebruik van stoffen waarvan bekend was dat ze schadelijk waren voor mens en natuur. Niemand minder dan Todd Haynes, die eerder pareltjes maakte als Far from Heaven en Carol, is de verrassende regisseur van dit uitmuntende drama, gebaseerd op het New York Times-artikel ‘The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare’.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.