Filmtips voor vanavond (16/7)

Copy 0

Chappie

(Q2, 20u35)

De eerste robot met een persoonlijkheid moet opgroeien in een dystopische wereld. Als dat maar goed komt! De door whizzkid Deon ontwikkelde robot Chappie groeit op in een ellendige wereld en krijgt ook nog eens te kampen met een ‘grotemensenmaatschappij’ die vooral reageert met angst en geweld. Een film met technische bravoure én een kloppend menselijk hart, ook al bestaat dat uit chips en subroutines. En een mooie parabel over uitsluiting bovendien. Van regisseur Neill Blomkamp die ons eerder omverblies met District 9 en met een vette cast: Hugh Jackman, Sharlto Copley, Dev Platel, Sigourney Weaver en … Ninja en Yo-Landi van Die Antwoord. Stevige actie, coole visuals, zotte stijl in een misdaadthriller met gekruid met humor, drama en thrills. Chappie staat in het rijtje van legendarische filmrobots.

Blackhat

(CAZ, 20u40)

Heat. The Insider. Collateral. Michael Mann kan bij ons niets verkeerd doen. Het was dan ook een donderslag bij heldere hemel toen zijn voorlopig laatste prent, Blackhat, over een veroordeelde computervirtuoos die een andere hacker moet vatten, zelfs niet eens de Belgische bioscoop haalde. Nochtans bevat Blackhat alle kenmerken van een Mann-film: stijlvolle plaatjes, loeiharde shoot-outs, groots opgezette actiescènes!

Birdman

(nu in Netflix)

Wat een weergaloos cinemafeest is Birdman, met Michael Keaton als een acteur die zijn vergane glorie (ooit was hij een blockbuster-superheld) probeert te herstellen met een eigen Broadway-toneelstuk naar What We Talk About When We Talk About Love van Raymond Carter. Regisseur Alejandro González Iñárritu brengt zijn worsteling in beeld door op verscheidene manieren de wetten van de cinema aan zijn laars te lappen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film, Regie, Scenario en Cinematografie! Zien!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.