Filmtips voor vanavond (15/7)

Copy 0

The Interpreter

(vtm, 22u00)

Nicole Kidman heeft een talenknobbel. Fans van politieke thrillers, spionagefilms of liefhebbers van complottheorieën zitten gebeiteld met The Interpreter. De spanning is constant te snijden, de intrige ontrafelt zich langzaam, het krioelt van de klasbakken (Kidman, Penn, Keener) en het is de allereerste film die mocht draaien in het gebouw van de Verenigde Naties. Dat levert uitmuntende plaatjes op! Een laatste krachttoer van grootmeester Sydney Pollack (Three Days of the Condor).

Suite Française

(Vitaya, 20u35, nu in Netflix)

Schoenaerts verovert vrouwelijk Hollywood Part, euh, we zijn de tel kwijt. Onze Belgische trots blijft voor eigenzinnige keuzes gaan – deze keer speelt hij een Nazi-officier tijdens WO II – maar het levert hem wel een pak krediet op en hij blijft elke keer opnieuw overtuigen. De Hollywoodactrices staan dan ook in dikke drommen klaar om veroverd te worden door onze gespierde knuffelbeer die in alle talen weet te verleiden. Deze keer valt Michelle Williams voor zijn charmes.

Miami Vice

(nu in Amazon Prime Video en Netflix)

Het verhaal hangt een beetje met haken en ogen aan elkaar, maar Miami Vice geeft je wel wat je mag verwachten van een Michael Mann-thriller: een stijlvolle prent, adembenemende visuals, snoeiharde shoot-outs, zenuwslopende showdowns, exotische locaties, designerkledij, coole muziek en massa’s blikken die niet veel goeds voorspellen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.